TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ Poginuo mladi hrvatski nogometni reprezentativac

TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ Poginuo mladi hrvatski nogometni reprezentativac
Stuttgarter Kickers

Tragične vijesti stižu iz Njemačke gdje je u sudaru s vlakom na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Württembergu) poginuo mladi hrvatski nogometni reprezentativac Luka Lucić.

Kako prenosi Fenix-magazin nogometaš je biciklom išao iz smjera Ruit s desne strane Stuttgarter Straße gdje je htio prijeći prugu, ali je previdio vlak koji je išao u smjeru Ruit.

Unatoč naglom zaustavljanju vozač vlaka nije uspio u potpunosti stati i spriječiti sudar s biciklistom. Šesnaestogodišnjak je zadobio teške ozljede i hitno je helikopterom prebačen do klinike nakon što je od liječnika dobio prvu pomoć. Nažalost, kasnije je utvrđeno kako je preminuo u bolnici.

Spasilačke službe i liječnik hitne pomoći bili su na licu mjesta s jedanaest službi hitne pomoći i helikopterom, a policija je dežurala s ukupno četiri patrolna vozila. Naredbom državnog odvjetništva iz Stuttgarta pozvan je i vještak. Tragično preminuli Lucić nastupao je za momčad Stuttgarter Kickersa, a također je igrao i za izabranu vrstu Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.

Šesnaestogodišnji reprezentativac Luka Lucić rođen je 2003. godine u Njemačkoj te je sudjelovao u nekoliko aktivnosti hrvatskih mladih reprezentacija. Krajem 2019. godine pozvan je na zimski kamp, a u veljači 2020. godine na prijateljskom turniru u Španjolskoj upisao je prve nastupe za hrvatsku U-17 reprezentaciju.