Tottenham dobiva "najnavijačkiji" stadion u Europi

Već je duže vrijeme poznato kako će Spursi dobiti novi stadion, a sada se konačno zna da bi trebao biti završen 2012. godine i da će imati 56.250 mjesta za sjedenje.

Novost je da će tribine biti na samo jednoj razini, a ne kao sanašnji White Hart Lane na dvije. Novi će stadion niknuti gotovo na istom mjestu na kojem je i današnji, ali Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar i ostatak Redknappove momčadi neće se morati privremeno seliti.

Cijeli će se kompleks, osim stadiona, sastojati i od hotela, 400 stanova, niza dućana i još mnogo sadržaja. Očekuje se da će novi stadion, koji će ime vjerojatno dobiti po sponzoru, biti i poprište utakmica Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine ukoliko Engleska dobije domaćinstvo.

"Naša je želja od samoga početka bila izgraditi "najnavijačkiji" stadion u Europi. S tribinama na jednoj razini, kao i općenito svojim dizajnom, bit će to stadion s najboljom atmosferom za navijače", rekao je predsjednik kluba Daniel Levy.

Spursi na White Hart Laneu igraju od 1899., a danas stadion prima svega 36.000 gledatelja, što ne zadovoljava potrebe kluba koji ima 70.000 registriranih članova.

večernji.hr