TOTALNI RAT U DINAMU Podnesena kaznena prijava protiv Mamića i skoro 50 drugih ljudi, evo koje je transfere zahtijevao Zdravko Mamić

Mamić Antolić

Nastavlja se veliki rat za prevlast u Dinamu. Nakon što je jučer objavljeno da sportska inspekcija pokreće nadzorni postupak nad zbivanjima u klubu, sada je podnesena i kaznena prijava protiv Zdravka Mamića, 45 članova Skupštine kluba i još tri člana Nadzornog odbora Dinama.

U kaznenoj prijavi piše kako su svi oni na popisu zbog "zločinačkog udruženja, znajući za cilj zločinačkog udruženja i njegove kriminalne aktivnosti počinili su kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja ili potaknuli drugog na počinjenje kaznenog djela u sastavu takvog udruženja", piše Index.

U obrazloženju piše kako je Zdravko Mamić i nakon pravomoćne sudske presude, kada je prekinut njegov pravni odnos s Dinamom, vršio pritisak na upravu kluba da odradi nekoliko transfera i ispuni poslove koje je on dogovorio.

Odbijena četiri transfera koja je Mamić dogovorio

Tako je Mamić, piše Jutarnji list, tražio dovođenje Lukasa Kačavende iz Lokomotive za 3 milijuna eura, Adriana Leona Barišića iz Osijeka za 2.2 milijuna, Marka Pjace za 3.4 milijuna eura iz Juventusa i Bećira Omeragića za 700 tisuća iz Zuricha. Sve te poslove dogovorio je Mamić. Tražio je i da Romeo Jozak bude sportski direktor, Darko Milanič trener te da se u siječnju 2022. godine proda Mislav Oršić. 

Uprava je sve to odbila, a onda je Mamić krenuo u rušenje uprave i izbacivanje Krešimira Antolića i Mirka Barišića iz kluba. Za to je skupio potpise 45 skupštinara koji su zatražili izvanrednu skupštinu kluba na kojoj bi izabrali novi izvršni odbor i novog predsjednika.