Torcida Kerumu: Pregovora oko Kodeksa neće biti!

hajduk split torcida, Hajduk, Split, Hajduk, hajduk split torcida, nk hajduk split, Hajduk, barcelona, HNK Hajduk, FK Željezničar, Torcida, rođendan, Hajduk, Dinamo Hajduk, Torcida, maksimir, Hajduk, nk rijeka, HNK Rijeka, kazne, Torcida, prvak hrvatske, Torcida, vatrogasci, Hajduk, Torcida, Hajduk, torcida hajduk, everton, Torcida, hajduk split torcida, Hajduk
Uprava Hajduka je nedavno osnovala komisiju za suradnju s navijačima koja je pozvala Torcidu na pregovore oko usvajanja Kodeksa.

Navijači su opširnim priopćenjem odbili taj zahtjev jer  su zahtjev za usvajanje Kodeksa uputili već prije dvije godine. Pogotovo neće pregovarati sa ljudima iz Nadzornog odbora Hajduka koji su čista suprotnost onome što stoji u Kodeksu.

"Podržalo nas je 34 tisuće ljudi"

"Kodeks upravljanja Hajdukom koji je svojim potpisima podržalo više od 34 tisuće ljudi je jedini mogući izlaz iz Hajdukove krize. Klub navijača Torcida ima povijesnu odgovornost spram budućnosti Hajduka zbog čega zahtijevamo njegovo usvajanje u integralnom obliku i raspisivanje javnog natječaja za izbor članova Nadzornog odbora", stoji u otvorenom pismu.

 

U njemu su se navijači osvrnuli i na "Kerumovu figu suradnje". Naime, Kerum je još u lipnju ove godine u knjizi dojmova o Kodeksu napisao "Vlast u klubu me ne zanima. Neka to budu mali dioničari i navijači, neka oni izaberu stručne ljude koji će upravljati klubom”, da bi pet mjeseci kasnije te iste navijače i dioničare nazvao ekstremistima i urbanim jugoslavenima.

 


"Kerum nije imao pravo sudjelovati na Skupštini", tvrdi i dalje Torcida

Ipak nakon toga još Kerum Torcidi nudi ruku suradnje nazivajući njihove akcije simpatičnima, ali drugom rukom podiže svoj listić sa 300.928 glasova kojim u Nadzorni odbor stavlja svoje ljude - pekare, mesare, keramičare.

"Cijela Skupština je nelegalna"

Također Torcida stoji pri svom mišljenju da je cijela Glavna skupština Hajduka š.d.d. kao i njene odluke nelegalna jer gradonačelnik nije imao pravo sudjelovati na njoj kao predstavnik Grada Splita. Naime on je za predstavnika imenovan 19. studenog, te ta odluka po zakonu još nije stupila na snagu za vrijeme održavanja skupštine.

Ipak KN Torcida može ovo pitanje samo postaviti javno jer nije stranka u donošenju pojedinačnog upravnog akta Gradskog vijeća pa podizanje kaznene prijave zbog krivotvorenja službene isprave ostaje na nadležnim tjelima. Isto tako postavlja se pitanje imenovanja Ivice Šurjaka kao člana uprave Hajduka, jer se protiv njega vodi kazneni postupak.

 


Hajdukov novi Nadzorni odbor

Torcida smatra besmislenim trgovanje Kodeks za Kodeks. Kerum je više puta izjavio kako bi i navijači trebali donijeti svoj Kodeks, ali je zaboravio da je Hajduk dioničko društvo, dok je Klub navijača udruga građana.

Za kraj Torcida poručuje: "U svojih 60 godina postojanja Torcida je ispratila mnoge pojedince koji su prošli kroz Hajduk, ispratili smo čak i države, a Hajduk i mi smo ostali. Ispratit ćemo i ovu garnituru, ali to nećemo smatrati svojom pobjedom, jer ovo što se posljednjih 15-ak godina događa u Hajduku je njegov veliki poraz, a nijedan Hajdukov poraz ne može biti naša pobjeda.

Zbog toga su i pokrenuli ovu borbu za Velikog Hajduka u kojoj poraz nije opcija.

dalmacijanews