TONI ŠUNJIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO U Rusiji živim najbolje dane karijere, a Euro bi bio ostvarenje sna

TONI ŠUNJIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO U Rusiji živim najbolje dane karijere, a Euro bi bio ostvarenje sna
Instagram

Toni Šunjić sa svojim Dinamom intezivno se priprema za nastavak prvenstva koje je u Rusiji zakazano za 21. lipnja. Vrijeme pandemije Mostarac je proveo u Rusiji i nije gubio vrijeme. Svo vrijeme radio je grupne treninge s igračima koji su ostali u klubu.

"Pandemija me zatekla u Rusiji. Nakon što je Savez odlučio prekinuti prvenstvo ja sam odlučio ostati u Moskvi budući da mi je djevojka iz Rusije, a i da ne gubim vrijeme na silne samoizolacije pri odlasku i dolasku. Mislim da sam dobro postupio. Odmah sam se priključio grupnim treninzima, dok su ostali moji suigrači koji su otišli doma, tek ovaj tjedan krenuli s nama u zajedničke treninge."

Trenutno ste na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, šest bodova od mjesta koje vodi u Europu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U klubu je sve super Bogu hvala. Nakon teškog početka, ipak smo smogli snage i podigli svoju formu. Zaostajemo kako ste i rekli tih šest bodova za tim šestim mjestom koje vodi u Europu. No, postoji i druga mogućnost. Ukoliko pobjednik kupa bude netko od prvih pet momčadi na ljestvici, u tom slučaju će i šesto mjesto voditi u Europu. Šanse postoje i borit ćemo se do kraja."

Epizoda u Italiji i nije baš najbolje prošla.

"Mislim da je ta posudba bila promašena. Vratio sa se u Dinamo i igram standardno i prezadovoljan sam i s klubom i gradom. Ovo je najljepši dio moje karijere. Lijepo je bilo i u Zoryi, Kubanu. U Stuttgartu i Palermu i nije bilo baš bajno, no, to je nogomet. Uvijek imaš uspona i padova, loših i lijepih trenutaka."

Reprezentacija? Poziv Dušana Bajevića se sigurno očekuje?

"Poziv sam dobio za okupljanje prije pandemije do kojega nije došlo. Nadam se da poziv neće izostati i mislim da ćemo uspjeti proći baraž i plasirati se na Euro. To bi sigurno bila kruna moje karijere. Na Svjetskom sam bio, a s Eurom bi ostvario san."

Šunjićevi planovi za budućnost vezani su za Moskvu i Dinamo.

"Mislim da gotovo sigurno ostajem u Dinamu. Ugovor imam još godinu dana, a ukoliko odigram 70 posto utakmica, onda se on produžuje za još jednu. Tako da su svi planovi za bližu budućnost vezani za Dinamo, no nikada u nogometu ne znaš, rekao je u razgovoru iz Rusije za hercegovina.info Toni Šunjić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.