TONI ŠUNJIĆ "Naravno da razmišljam o povratku u Zrinjski, a reprezentacija BiH ima isti problem kao i prije"

Toni Šunjić
Xinhua News

Toni Šunjić već je gotovo tri godine u Kini. Mostarac iza kojeg je respektabilna igračka karijera, iz moskovskog Dinama u Kinu je otišao još u srpnju 2020. godine kada je prešao u tamošnji Guoan. Danas pak brani boje Henana u kojem je već bio na posudbi.

Njegova momčad nije baš najbolje krenula u prvenstvo. U šest utakmica Henan je upisao tek četiri boda. Šunjić kaže i kako su ambicije kluba ove sezone nešto manje.

"Nismo nažalost dobro ušli u sezonu. Imali smo nekih problema s momčadi, a tu je i faza privikavanja na novog trenera. No, tek je početak tako da nema razloga za paniku. Ove godine se klub našao u određenim financijskim problemima, pa se rezao proračun, tako da su i ambicije ove godine skromne. Cilj je ostanak u ligi, a neki realan rezultat po mojoj procjeni će biti između 10. i 12. mjesta bez obzira na loš početak", kaže Šunjić za Hercegovina.info.

Toni Šunjić

Osobno se jako dobro osjeća i ozljeda nema, ali novom treneru neće biti na raspolaganju neko vrijeme.

"Što se tiče mene, nemam nikakvih problema s ozljedama i zadovoljan sam kako se osjećam. Nažalost dobio sam suspenziju tako da sljedećih par utakmica neću biti na raspolaganju ekipi.

Prezadovoljan je životom i izvan terena.

"Život u Kini ove godine je odličan. Vratilo se napokon sve u normalu, obitelj je tu sa mnom tako da s te strane sam prezadovoljan", ističe.

Toni Šunjić

Šunjić naravno prati i sve što se događa u našem domaćem "dvorištu". Reprezentacija BiH za koju je upisao 41 nastup je bolja, ali muči istu brigu.

"Nažalost imamo sličan problem kao i u vrijeme dok sam ja još igrao. Puno bolje igramo domaće utakmice. Grupa će se vrlo vjerojatno proći tako da će Portugal biti prvi, a za drugo mjesto ćemo se boriti sa Slovačkom".

Neizbježna je tema i njegov matični klub.

"Što se tiče Zrinjskog dominacija u ligi se nastavlja. Osma titula je tu, a sada je ostalo i finale Kupa. Zrinjski igra uistinu odlično. Nakon nesretnog ispadanja prošle godine iz Europe nadam se da će ovo ljeto napraviti još jedan dodatni korak i kvalificirati se u grupnu fazu jednog od europskih natjecanja", kaže.

Možda i njemu to sa Zrinjskim uspije.

Toni Šunjić

"Već ušao u godine gdje svaka sezona može biti jedna od posljednjih. Naravno da razmišljam o povratku u Zrinjski gdje bih volio i završit svoju karijeru. No, planovi su jedno, a što će se dogoditi to ćemo vidjeti", zaključio je Toni Šunjić.

U svojoj karijeri nastupao je za Dinamo (M), Stuttgart, Palermo, Kuban Krasnodar, Zoryju Lugansk, Kortrijk, Zrinjski, Guoan te sadašnji klub Henan.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.