TOMISLAVGRAD Velež slavio protiv Tuzla Cityja

Slavlje Rođenih Velež
Sportsport.ba

U Tomislavgradu je tijekom petka odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i FK Tuzla City. Na kraju 90 minuta igre, na dobrom terenu stadiona HNK Tomislav, 'Rođeni' su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 3-0. Strijelci su bili Zvonić, Cvijanović i Mulić.

Velež je igrao u sljedećem sastavu: Bobić, Zvonić, Bihorac, Ćosić, Ćivić, Radovac, Hasanović, Pršeš, Vehabović, Ćatić, Brandao. Za FK Tuzla City su igrali: Muminović, Đerić, Kojić, Kostić, Rugašević, Beganović, Karjašević, Nukić, Mesinović, Ubiparip, Ramić.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Kod Rođenih, Vehabović je pokušao uposliti Brandaa, a na drugoj strani Đerić je pokušao pronaći Ramića, ali bez veće opasnosti. Nakon toga, probali su Ubiparip i Brandao, ali su mreže mirovale. Ipak, u 40. minuti 'Rođeni' dolaze do prednosti. Zvonić je bio precizan.

Drugo poluvrijeme Velež otvara u istom ritmu, golom. Pogodio je Cvijanović u 53. minuti. Vrijedi spomenuti da je priliku za igru početkom drugog poluvremena dobio i Cheshmedjiev umjesto Bihorca. U 60. minuti priliku za igru dobio je i Fejsal Mulić, koji je zamijenio Brandaa, a desetak minuta kasnije i Ovčina umjesto Vehabovića. U 72. minuti dosuđen je penal za 'Rođene', a siguran je bio Fejsal Mulić.