TOMISLAV BEVANDA Mladi su odlično reagirali, uživam raditi s njima

MNK Brotnjo
Događajnica

Prije nekoliko dana održana je online konferencija NSBIH i klubova Premijer futsal lige BiH. Na konferenciji su klubovi i savez razmijenili mišljenja i dali svoje prijedloge kako dalje nastaviti natjecateljsku sezonu.

Za sada još nije objavljeno kada će se ona nastaviti, čekaju se naputci iz krovnih nogometnih organizacija.

Parketi miruju od početka ožujka. No, u uvjetima koje im ova situacija dopušta igrači pokušavaju zadržati formu kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstva.

Trener MNK Brotnjo Tomislav Bevanda, kaže kako njegovi igrači rade po programu koji im je dao kondicijski trener momčadi.

"Iz dobro poznatih razloga, nismo na okupu više od mjesec dan. No, igrači su dobili program od našeg kondicijskog trenera Franka Gugića, i nadam se da se pridržavaju svih uputa i da razmišljaju koliko je bitna fizička priprema u sportu", kaže Bevanda za hercegovina.info.

Koliko će se ova situacija s pandemijom odraziti na stanje u momčadi?

"Jako puno. Ovo će dosta poremetiti svaki klub pa tako i Brotnjo. Ipak, najviše mi je žao što se sve događa u trenucima kad smo baš napredovali i počeli hvatati stvari koje sam ja tražio od ekipe."

Vašim dolaskom klub je doživio velike promjene, dovedena je nekolicina mladih igrača. Kako ste zadovoljni njihovom reakcijom?

"Ja sam došao na početku drugog dijela prvenstva u kojem je ekipa doživjela velike promjene što se tiče igračkog kadra. Otišla je nekolicina standardnih iskusnih igrača, a došla nekolicina mladih igrača koji su zajedno s ostatkom ekipe odlično reagirali na sistem koji radimo i zaista sam prezadovoljan ekipom. Došla su i dva iskusnija imena Vlaho i Šunjić, no spletom okolnosti praktički smo igrali bez njih ovaj dio", ističe Bevanda te dodaje:

"Mislim da se iz treninga u trening, pa tako i iz utakmice u utakmicu vidi veliki napredak. Iako je prošlo jako malo vremena otkad smo na okupu, ekipa radi jako dobro i zaista uživam raditi s njima.  Ponavljam, jako mi je žao što nas je prekinulo ovo stanje baš u ovom trenutku, međutim mi ćemo probati izaći jači iz svega ovoga i nadam se nastaviti gdje smo stali."

No, ova stanka možda za Bevandu donese i neke pozitivne stvari.

"Tri igrača su nam duži period ozlijeđena, a to su Primorac, Vlaho i Pehar. To su momci koji su jako bitni za momčad i s njima imamo dodatnu širinu i rješenja više. Nadam se da će se uspjeti oporaviti do početka nastavka. To bi bila odlična stvar za nas."

Doigravanje za prvaka je izboreno. Koliko Brotnjo daleko može ove sezone?

"Naš cilj je napraviti sistem igre po kojem ćemo bit prepoznatljivi i razviti što više mladih igrača. Takav sam dogovor s upravom imao po dolasku.  Pred mene nisu stavili nikakav rezultatski imperativ, no jednako tako imali su veliko povjerenje i u mene i u momčad. Osigurali smo doigravanje, ali mi vjerujemo da možemo još više, i zato jedva čekamo nastavak prvenstva", kaže Bevanda koji i sam vrijeme karantene koristi za treninge.

"Vrijeme karantene vrijeme provodim druženjem s obitelji i svakodnevnim osobnim treningom", kazao je Tomislav Bevanda u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.