TKO MIJENJA PETEVA Preuzima li BiH trener kojeg navijači najmanje žele?

Faruk Hadžibegić
Profimedia

Bugarski trener Ivajlo Petev od naredne godine više neće biti izbornik nogometne reprezentacije BiH, a najviše izgleda da ga naslijedi ima bivši proslavljeni nogometaš Faruk Hadžibegić, prenose bosanskohercegovački mediji.

Neimenovani izvori iz Nogometnog saveza BiH tvrde kako su u toj kući već zaključili da Petevu neće produžiti ugovor koji mu istječe s posljednjim danom ove godine, a formalna odluka o tome očekuje se na sjednici Izvršnog odbora NS BiH zakazanoj za 29. prosinca.

Dnevni avaz piše da je izvjestan i nasljednik Peteva te da će tu poziciju najvjerojatnije dobiti Hadžibegić iako su "u igri" bili i nekadašnji izbornik Safet Sušić te Mehmed Baždarević. U anketama medija u BiH Hadžibegić je imao najmanju podršku javnosti, tako je u anketi portala Klix.ba dobio samo tri posto glasova, prenosi Hina.

Hadžibegić je prije dvije godine napustio klupu Crne Gore

Hadžibegić je 1999. godine vodio reprezentaciju BiH na sedam utakmica, a posljednji posao imao je u Alžiru gdje je nakon osam utakmica napustio MC Alžir. Prije toga je bio izbornik Crne Gore od srpnja 2019. do prosinca 2020. godine.

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Petev je izbornikom BiH postao u siječnju 2021. godine, a njegovi su izabranici od tada odigrali dvadeset utakmica u kojima su izborili šest pobjeda te po sedam poraza i remija. Među najvećim zamjerkama Petevu su loši rezultati njegovih izabranika u kvalifikacijama za nedavno završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru.