TISUĆE HRVATSKIH NAVIJAČA NA ULICAMA BERLINA Izbornici objavili početne sastave, iznenađenje u španjolskoj jedanaestorci

Hrvatska navijanje BErlin

Nakon što je kiša satima neumorno padala i kvarila atmosferu na ulicama Berlina, nebo se smilovalo i počeo je hrvatski navijački show u glavnom njemačkom gradu uoči susreta Hrvatske i Španjolske na Euru. Nakon jučerašnjeg rezerviranog starta uvjetovanog prije svega lošim vremenskim prilikama, hrvatski navijači su u subotu odmah "ubacili u petu".

Dresovi s poznatim kvadratićima preplavili su grad, slavi se, pjeva u svakom kutku Berlina. Atmosfera je zaista sjajna i prognoza kako će u Berlin stići oko 100 tisuća hrvatskih navijača mogla bi se pokazati točnom. Najveća ludnica je bila na Breitscheidplatzu, gdje su organizatori Europskog prvenstva i Grad organizirali Fan Meeting Point, prenosi Index.

Nakon fešte na Breitscheidplatzu dio hrvatskih navijača će se uputiti prema Olimpijskom stadionu gdje je utakmica, dok onima bez ulaznice preostaje fan zona kod Brandenburških vrata. U Berlin je stigla i velika navijačka zastava dugačka 107 m, a široka 12.5 m, koja će biti razvijena ispred Brandenburških vrata.

HNS objavio obavijest za navijače

"Važna obavijest hrvatskim navijačima! Uskoro kreće ‘korteo’ hrvtaskih navijača od Breitscheidplatza do Olimpijskog stadiona Organizator i berlinska policija mole sve koji nemaju ulaznicu da ne idu prema stadionu te da utakmicu gledaju na nekom od brojnih mjesta organiziranog gledanja u fan zonama. Sve navijače koji posjeduju ulaznicu pozivamo da poštuju upute, a posebno na fer i korektno navijanje na krilima kojeg ćemo ostvariti željeni rezultat", stoji u priopćenju HNS-a 

Spremni su sastavi

Španjolski izbornik De La Fuente napravio je jednu iznenađenje u odnosu na najavljeni sastav. Marc Cucurella dobio je prednost na lijevom beku ispred Alejandra Grimalda.

Sastav Hrvatske
Hrvatska: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Brozović, Kovačić, Modrić - Majer, Kramarić - Budimir

Sastav Španjolske
Španjolska: Unai Simon - Carvajal, Nacho, Le Normand, Cucurella - Rodri, Pedri, Fabian Ruiz - Lamine Yamal, Nico Williams - Morata.