Sarajevo uoči gostovanja u Mostaru, ispratilo Rudar sa 6-0

Sarajevo i Rudar Prijedor
Klix

Kako navodi Klix, nogometaši Sarajeva upisali su novu uvjerljivu pobjedu na svom terenu pošto je na Koševu ekipa Rudara iz Prijedora ispraćena rezultatom 6:0.

Već u trećoj minuti Bordo tim je poveo. Hamza Čataković je prošao po desnoj strani i šutirao, a lopta je od stative došla do Asmira Suljića koji pogađa praznu mrežu Prijedorčana.

Dvije minute kasnije Daniel Avramovski je pogodio prečku, ali je u 11. minuti domaćin već imao dva gola prednosti. Selmir Pidro je centrirao, a lopta je nekako došla do Dala Varešanovića koji lako pogađa za 2:0.

Mladi Dal Varešanović u 48. minuti postiže prelijep pogodak. Nakon što mu se odbila lopta iz kornera, varkom se oslobodio rivala i prelijepo pogodio mrežu gostiju s distance, piše Klix.

U 60. minuti u strijelce se upisuje i Andrej Đokanović. Bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogodio je nakon što je golman Lakić obranio pokušaj petom Čatakovića.

Prvijenac u Premijer ligi BiH u 64. minuti postigao je Daniel Avramovski. Povremeni reprezentativac Sjeverne Makedonije ostao je neometan na desetak metara i lako je matirao golmana Rudara. Mladi Tarik Ramić postigao je šesti gol Sarajeva danas. Pogodio je u 80. minuti nakon što je naletio na odbijenu loptu i tako je zakucao u mrežu gostiju.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Zrinjskom u velikom derbiju u Mostaru, dok će Rudar dočekati Željezničar.