Težak poraz Zrinjskog u Švedskoj

Stadion HŠK Zrinjski, Malmo

U prvom susretu trećeg pretkola Europske lige nogometaši Zrinjskog poraženi su s 3:0 na gostovanju kod Malmöa u Švedskoj.

Od početka susreta domaći nogometaši su imali terensku inicijativu, a prvu prigodu bilježimo u 15. minuti kada je udarac Molinsa lako zaustavio Brkić.

Deset minuta kasnije sjajnu priliku ne koristi Rosenberg koji je s 10-tak metara šutirao pored gola.

Zrinjski je u 33. minuti propustio najbolju prigodu. Govedarica je pobjegao obrani Šveđana, prebacio vratara Dahlina, ali i gol Malmoa.

Kazna za promašaj uslijedila je u 36. minuti. Brkić je fantastičnom reakcijom spasio svoj gol nakon udarca Bergeta. No, nakon udarca iz kuta i velike gužve u šesnaestercu Malmö je preko Bengtssona stigao do vodstva.

Na otvaranju drugog poluvremena Malmö je zaprijetio preko Molinsa čiji udarac brani Brkić. U 59. minuti Rieks je iz teške situacije dobro šutirao i malo je nedostajalo da lopta završi u mreži Zrinjskog.

U 66. minuti lopta je ipak završila u golu Plemića. Christiansen prolazi kroz obranu Zrinjskog i lako pogađa za vodstvo Malmöa 2:0.

Zrinjski je ponovno kapitulirao samo sedam minuta kasnije kada je odbijenu loptu u gol pospremio Rieks.

Uzvratni susret trećeg pretkola između Zrinjskog i Malmöa igra se u četvrtak 15. kolovoza na stadionu Pecara.

Malmö: Dahlin, Larsson, Safari, Rieks, Lewicki, Bachirou, Rosenberg, Molins (od 78. Antonsson), Christiansen (od 82. Innocent), Bengtsson, Berger (od 78. Brorsson).

Zrinjski: Brkić, Čirjak, Hadžić (od 67. Lendrić), Šovšić (od 61. Zlomislić), Barbarić, Rugašević (od 79. Tičinović), Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Stadion HŠK Zrinjski,Malmo

Stadion HŠK Zrinjski,Malmo

hercegovina.info