TEŽAK PORAZ Posušje se vratilo kući sa šest golova u mreži

Sarajevo i Posušje 2022
Klix

Nogometaši Sarajeva su pobijedili Posušje u 23. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine uvjerljivim rezultatom 6:0 na stadionu 'Asim Ferhatović Hase', piše Klix.

Mladi nogometaš Sarajeva Varešanović je nakon dodavanja Bagarića u 24. minuti lijepo pogodio s vrha kaznenog prostora za 1:0.

Samo dvije minute nakon vodstva, Sarajevo je ostalo s igračem manje kada je Dupovac kao zadnji igrač počupao i srušio Mašića, a sudac Grbić mu je pokazao direktan crveni karton.

U 29. minuti Varešanović je sjajno probio po desnoj strani, a onda silovitim udarcem pogađa za 2:0. U 36. minuti na semaforu je stajalo 3:0, Avramovski je sjajno asistirao Hebiboviću, a on rutinski pogađa.

Već u 52. minuti je Bordo tim stigao do četvrtog pogotka. Avramovski je ubacio sa lijeve strane, a Lazić pogađa bez problema za 4:0.

Čatković je u 67. minuti pogodio za 5:0. Kapić je sjajno proigrao Avramovskog koji izlazi sam pred Horkaša, ali je bio nesebičan i uposlio Čatakovića kojem nije bilo teško pogoditi prazan gol, piše Klix.

U 74. minuti Horkaš je i šesti put morao po loptu u svoju mrežu. Čataković je osvojio loptu pred protivničkim golom i asistirao Suljiću koji je rutinski pogodio u situaciji jedan na jedan za uvjerljivih 6:0.