Težak poraz Posušja u Konjicu, Karačićev debi nije dobro prošao

Igman Posušje
HŠK Posušje

Nogometaši Igmana ostvarili su pobjedu u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu protiv Posušja, te su tako borbu za ostanak u ligi učinili dodatno zanimljivom. Konačan rezultat bio je 3:0 za Igman.

Naime, obje ekipe bore se za ostanak, a Igmanu je pobjeda danas trebala kako bi imali dosta bolje šanse da i naredne sezone igraju u Premijer ligi BiH.

Na samom otvaranju susreta velika prilika za goste iz Posušja. Brković je glavom s pet metara šutirao, ali je to sjajno odbranio Ćeman.

Nakon velike prilike za Posušje na samom otvaranju susreta igralo se većinom na sredini terena sve do 22. minute.

Tada je dobru priliku za Igman imao Bodul. Odlučio senogometaš Igmana pucati sa 16 metara, ali je siguran bio Kukić.

Igman je do vodstva stigao u 33. minuti utakmice. Drljević je dubinskom loptom upislio Ramića koji je sjajno pogodio za vodstvo Igmana od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Igman je imao nekoliko jako lijepih prilika, ali nisu uspjeli postići gol, te se na odmor otišlo sa njihovim vodstvom od 1:0.

Drugo poluvrijeme, baš kao i prvo, počelo je sjajnom šansom za goste. Igrala se 54. minuta kada Duraković u posljednji trenutak blokira udarac Jovića, te je na kraju bio samo korner za goste.

U 62. minuti sjajan prodor Čubrila po lijevoj strani, uspio je ubaciti, ali obrana Posušja je jako dobro reagovala.

Šest minuta kasnije Denković izlazi sam pred golmana Posušja, ali je pucao pored gola i propala je velika prilika za Igman.

Nova sjajna prilika za Igman viđena je u 74. minuti. Jakupović je šutirao glavom, ali je pogodio gredu, te je ostalo 1:0.

Što je promašio u 74. minuti, Jakupović je realizovao četiri minute kasnije. Ramić je upisao asistenciju, a Igman je imao prednost od 2:0.

Nekoliko minuta kasnije još jedna dobra šansa za Igman, ali je Ramić pogodio vratnicu, te se rezultat tada nije promjenio. Konačan rezultat i pobjedu od 3:0 postavio je Hrelja u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Nakon ove utakmice i pobjede Igmana stanje u donjem dijelu ljestvice je zaista nevjerovatno, te nitko ne može prognozirati konačan rasplet.

Leotar se nalazi na 7. mjestu sa 26 bodova, a iza njih su Sloboda, Tuzla City, Igman i Posušje, a sve četiri ekipe imaju po 24 boda. Sloboda ima utakmicu manje jer sutra na svom stadionu dočekuje Sarajevo.

Na posljednjem mjesstu sa 23 boda nalazi se Sloga iz Doboja, ali i oni svoju utakmicu 24. kola igraju sutra na domaćem terenu protiv Veleža.

Sportsport.ba