TEŠKI TERENI ZA IGRU Sloboda remizirala sa Željezničarom, a Borac s Veležom

Sloboda i Željezničar 2022
Sport1

Nogometaši Slobode i Željezničara odigrali su utakmicu bez pobjednika u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na raskvašenom terenu Gradskog stadiona u Banovićima u prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja. Željezničar je zaprijetio preko Haračića, a Sloboda preko Vranješa. 

U drugom poluvremenu viđeni su golovi, dosta uzbuđenja, ali je utakmica okončana rezultatom 1:1, navodi Fena. Plavi sa Grbavice došli su u prednost u 53. minuti utakmice. Odličan centaršut uputio je Štilić, a siguran egzekutor bio je Hodžić.

Primljeni gol probudio je tuzlanske nogometaše. Kolosalnu priliku u 61. minuti propustio je iskorititi M. Osmić. 

U 70. minuti Sloboda je stigla do izjednačenja. Centrirao je Delić, a Osmanković je zatresao mrežu Željezničara. 

Do kraja utakmice igralo se između dva šesnaesterca, stvorene su poluprilike na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo. Sloboda je stigla do desetog boda, a Željezničar ima 16 osvojenih bodova. Željezničar u narednom kolu dočekuje Slogu, dok će Sloboda ugostiti Velež.

Banjalučki Borac i Velež remizirali (0:0) su u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH. Banjalučlki tim od uvodnih minuta krenuo je agresivno prema golu 'Rođenih', ali prvu ozbiljniju priliku imao je napadač mostarske ekipe Zajmović, čiji udarac brani Ćetković.

Nakon toga uslijedila je inicijativa Banjalučana. Veliku priliku u 16. minuti propustio je realizirati Piščević, koji nakon kornera pogađa prečku, navodi 'Dnevni avaz'. Sjajnu šansu imao je i Vojnović u 38. minuti nakon ubačaja Zakarića iz slobodnog udarca, ali je glavom u petercu šutirao iznad gola gostiju.

I u drugom poluvremenu Borac je imao konkretnije prilike, ali nije uspio savladati danas odličnog Edisa Nanića. Mladi golman Veleža posebno se istaknuo u sudijskoj nadoknadi, kada je obranio pokušaj Mrkaića sa tri metra.