FOTO  TEŠKA, ALI SLATKA VEČER Zrinjski nakon drame u drugom pretkolu Lige prvaka

Zrinjski Urartu
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski, u pravoj drami večeras su se u fantastičnom ambijentu na stadionu pod Bijelim Brijegom plasirali u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv armenskog prvaka Urartua.

Regularni dio susreta je završio 1:2 za goste, pa se s obzirom na pobjedu Zrinjskog u Armeniji (0:1) otišlo u produžetke. Tamo smo vidjeli još dva pogotka na obje strane te je sve otišlo na raspucavanje jedanaesteraca.

No, krenimo redom.

Zrinjski Urartu

Prvi su zaprijetili Plemići u 3. minuti. Odlično je ubacio Ćorluka, Bilbija se sjajno izvukao i dobro pucao, ali njegov udarac odlazi tik uz vratnicu. 

Samo tri minute kasnije nova prigoda za Zrinjski. Stanić je sjajno uklizavanjem odnio loptu koja dolazi do Bilbije. Kapetan Zrinjskog vara svog čuvara i puca u bliži kut vratara Urartua, ali lopta pogađa vratnicu.

U 12. minuti Bilbija je ponovno u prilici. Dobro ga je pronašao Ćuže, ali Bilbija nije dobro zahvatio loptu te je vratar gostiju lako hvata.

No, Plemići do pogotka dolaze u 27. minuti. Akcija toliko puta viđena. Ćuže je poslao loptu na stranu za Ćorluku koji sjajno ubacuje, a Bilbija glavom loptu šalje u mrežu.

Mogli su u 39. minuti gosti do poravanja. Margaryan je odlično ubacio, a glavom iz neposredne blizine pucao Nana. No, Marić ti fantastično brani i spašava vrata Mostaraca.

Do kraja poluvremena imali su gosti jednu ozbiljnu polukontru, ali Hrvoje Barišić je u posljednji trenutak otklonio opasnost ispred vrata Marića te je Zrinjski na odmor otišao s prednošću.

Zrinjski Urartu

U samom početku nastavka vidjeli smo dvije poluprilike na obje strane. Najprije je Ćuže dobro povukao napad Zrinjskog, ali završno dodavanje na povratnu prema Ivančiću je presjekla obrana gostiju. 

Nedugo nakon toga pokušali su gosti atraktivno škaricama, no to bilo baš najbolje izvedeno.

Do 65. minute gledali smo jedno mirnije razdoblje igre, a onda jedna prilika za Zrinjski. Čanađija je lijepo uposlio Tičinoviča, a on puca iskosa iznad vrata gostiju.

Zrinjski Urartu

U 71. minuti stopostotna prilika za goste. Sam je bio pred Marićem Maksimenko, ali vratar Zrinjskog još jednom sjajno brani.

No, dvije minute kasnije ipak pogodak za goste. Grygoryan se sjajno izvukao na lijevu nogu i pogodio malu mrežicu Marića.

Vidljiv je bio fizički pad nogometaša Zrinjskog u drugom djelu. Gledali smo nakon gola gostiju njihovu ofenzivu, no osim jednog udarca kojeg je Marić lako ukrotio nismo vidjeli ništa opasnije po vrata Plemića.

Pokušao je u 86. minuti za Zrinjski Zvonimir Kožulj, ali lopta odlazi pokraj vrata.

U 90. minuti šok pod Bijelim Brijegom. Nakon jednog kontakta u šesnaestercu sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Grygoryan.

Zrinjski Urartu

Sedam minute nadoknade pokazao je sudac nakon pogotka gostiju.

Odličnu priliku u 93. minuti nakon dobre akcije imao je Ivančić, ali pucao je nebu pod oblake.

U 97. minuti stopostotna prilika za Zrinjski. Sjajno je ubacio Kožulj, Bilbija puca glavom, Melihov čupa loptu ispod grede.

Bila je to ujedno i posljednja prilika u regularnom dijelu utakmice te se otišlo u produžetke.

U produžetak Rendulić šalje na teren Kiša. Isplatilo se to treneru Zrinjskog. U drugoj minuti produžetka Kiš je izborio jedanaesterac, srušio ga je vratar gostiju. Kiš je sam uzeo loptu u pogodio za erupciju oduševljenja pod Bijelim Brijegom.

I kada se očekivao kraj prvog produžetka pod Bijelim Brijegom, nakon što je Ozbiliz prevario Zlomislića, asistirao je Maksimenku koji pogađa za 2:3.

U drugom produžetku, u 109. minuti Ćorluka je dobro ubacio za Kiša, a njegov udarac brani vratar Urartua.

Tražio je Zrinjski jedanaesterac u 117. minuti. Lopta je u ruku pogodila Maksimenka, ali čini se kako je ona bila uz tijelo te se igra nastavila. Do kraja drugog produžetka promjene rezultata nije bilo te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

U prvoj seriji precizni su bili Maksimenko i Tomislav Kiš.

U drugoj seriji izvođači su također bili sigurni. Pogodili su Ozbiliz i Kožulj.

Loptu Grygoryana imao je na ruci Marić u trećoj seriji, ali ona odlazi u mrežu. Zlomislić puca nažalost visoko iznad vrata.

U četvrtoj seriji Eduardo pogađa gredu, a Senić je s druge strane siguran te poravnava rezultat.

U petoj seriji Marić skida jedanaesterac Ghazharyanu, a Hrvoje Barišić pogađa za prolazak Zrinjskog. Proključao je Bijeli Brijeg nakon toga.

Teška, vruća, naporna, ali slatka večer za Plemiće.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.