TEO KREŠIĆ UOČI DERBIJA Kao sportski radnik sam tužan, a najveća opasnost nam prijeti od Mulića i Brandaa

teo krešić

Sutra se od 19 sati na Areni "Rođeni" igra gradski derbi u kojem Velež dočekuje Zrinjski. Momčadi u ovaj susret ulaze s različitim raspoloženjima, Zrinjski nakon pobjede nad Olimpikom, Velež nakon lošeg izdanja i poraza na Grbavici. No, pomoćnik Mladena Žižovića, Teo Krešić, smatra kako će utakmica biti jako teška.

"Mi idemo na pobjedu i nova tri boda, iako je to gradski derbi i svjesni smo da će biti jako teško. Obje momčadi su u početcima i u nekom stvaranju tako da će biti i nekih nepoznanica s obje strane."

Stručnom stožeru će biti na raspolaganju svi igrači osim Ivana Enina i Dinka Trebotića koji još nemaju pravo nastupa.

"Enin još uvijek nije dobio radnu dozvolu. Nadali smo se sve do jučer kako će to biti riješeno, no, nije još stigla. Vjerujemo da će na travnjaku biti već u srijedu protiv Radnika ili u krajnjem slučaju protiv Borca naredni vikend. S njim smo u sastavu odradili kvalitetne pripreme i očekujemo da nam bude od velike pomoći. Mladi Rijad Sadiku će biti u konkurenciji za utakmicu. Ostali igrači su zdravi i spremni pa ćemo danas na treningu odlučiti tko će ući u kvotu 20 za sutrašnjih derbi."

Što se tiče Olimpika, Krešić kaže da Zrinjski nije bio pravi.

"Nismo bili baš pravi. Cijela ekipa nije bila na pravom nivou, no, najvažnija su tri boda. I dalje uigravamo i tražimo prvih jedanaest. Bilo je povrijeđenih kroz pripreme i onih kojih su izostajali zbog koronavirusa pa tako tu ima još dosta zaliha. No, nadamo se da ćemo za par kola imati iskristaliziranu momčad."

Gledali su u Zrinjskom i utakmicu između Željezničara i Veleža.

"Sve golove Velež je primio u svega 15 minuta i to na svojim greškama. No, isto tako imali su posjed, imali su 15 kornera, i to nešto govori. Sutrašnja utakmica sigurno će i kod njih izazvati veću draž i veći naboj. Ne vjerujem da će Feđa Dudić puno mijenjati u odnosu na Grbavici, možda nešto u posljednjoj liniji. Posebnu pozornost posvetit ćemo Fejsalu Muliću. On svojom visinom odskače i tu je dominantan. Njega moramo odmaknuti od šesnaesterca.

Naravno tu je Brandao koji je uvijek permanentna opasnost. Istakao bih i Ćosića i Vehabovića koji su odlični igrači. Ponavljam, moramo biti oprezni i spremni na sve. Sve u svemu, nadam se dobroj utakmici, našoj pobjedi i nastavku pobjedničkog niza."

Krešić smatra kako nema favorita, a kako je velika šteta što nema ni publike.

"Favorita nema jer to je gradski derbi koji je uvijek poseban. Prava je šteta što nema gledatelja jer bi stadion bio pun. Iako nama to ide u prilog, ja kao sportski radnik sam tužan što će se utakmica igrati pred praznim tribinama. Stadion bi bio pun i bilo bi bolje ozračje", rekao je Teo Krešić za hercegovina.info.