TEGELTIJI NIJE NEUGODNO Nakon sumnjive pobjede provocirao putem društvenih mreža

Milan Tegeltija
twitter

FK Borac je u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar 3:2 sumnjivim pogotkom Ranka Jokića u sudačkoj nadoknadi utakmice. Navijači Željezničara, ali i mnogi neutralni posmatrači smatraju kako je pobjedničkom golu prethodio prekršaj na vrataru gostiju.

To je 10. pobjeda Borca ove sezone i momčad iz Banje Luke osvojila je ukupno 33 boda. Sada imaju šest više od Sarajeva, sedam od Zrinjskog, s tim da Plemići imaju dvije utakmice manje od Banjalučana.

Pobjedu protiv Željezničara proslavio je i predsjednik kluba, Milan Tegeltija, a naravno sve je to ovjekovječio i na društvenim mrežama.

"U Banjaluci je večeras +6", napisao je Milan Tegeltija u opisu fotografije na kojoj su on i trener Borca, Vinko Marinović.

Zbog zamjene domaćinstava na početku sezone, Borcu je ovo bila posljedna domaća utakmica u godini, sada im predstoje četiri gostovanja zaredom u Premijer ligi BiH, u Konjicu, Modriči, Ugljeviku i Posušju, kao i gostovanje kod Radnika u Hadžićima u Kupu Bosne i Hercegovine.