FOTO  Talentirana Čapljinka Maja Jelčić potpisala za veliki Inter iz Milana

inter,ženski nogomet,Maja Jelčić

Poslije osvajanja treće uzastopne duple krune sa SFK 2000 Sarajevo i titule najboljeg strijelca u upravo završenoj sezoni sa 41 pogotkom, golgeterka iz Čapljine, novi dijamant našeg nogometa Maja Jelčić (19), potpisala je petogodišnji ugovor sa velikanom talijanskog nogometa.

“Nogometni klub Inter ima ambiciju da dostigne najviše ciljeve i u ženskom nogometu, koji su uostalom isti i za sve naše ekipe. Samim tim rukovodimo se time da u naše redove dovodimo i najbolje svjetske igračice. Maju izuzetno cijenimo, pratimo je duži period i presretni smo što je izabrala naš klub. Sigurni smo da će i Maja imati sve uvjete za napredak i da ćemo u narednom periodu ispisivati zlatne stranice ženske ekipe našeg kluba”, prezadovoljna je poslom direktorica kluba Ilaria Pasqui.  

Ovo je vjerojatno najvažniji i najveći transfer neke naše igračice direktno iz BiH lige.

Najbolji si strijelac upravo završenog prvenstva sa 41 pogotkom, osvojila si tri uzastopne duple krune, a sam prelazak u Inter ti daje mogućnost da se natječeš na najvišoj razini. 

“Zadovoljna sam osvojenim titulama sa SFK 2000 Sarajevom i zahvalna svima u klubu na čelu sa trenericom Samirom Hurem. Znala sam da ima interesa iz svih važnijih europskih zemalja, ali kad sam čula od svog agenta Darka Marića da je Inter zainteresiran, rekla sam odmah, to je to, hoću tamo. Inter je oduvijek moj omiljeni klub, a i Džeko mi je još ranije govorio biranim riječima sve najljepše o klubu”, raspoložena je Maja Jelčić.

Inter u sljedeću sezonu ulazi sa željom da se umiješa u borbu za titulu u talijanskom prvenstvu. Kakvi su ti prvi dojmovi o samom klubu?

“Zaista sam oduševljena, trening centar, kvaliteta terena, prostorije u kojima borave igrači, sama organizacija, sve je na vrhunskom nivou. Znam da je cilj da se ide u korak sa muškim kolegama, a odmah se primijeti da je klub osigurao sve da i ženska ekipa ima identične uvjete” prenosi nam impresije talentirana Čapljinka.