Svi bh. klubovi će 'omastiti' brk, ali Zrinjski već sad ima milijunske iznose od UEFA-e

bh klubovi,europska natjecanja,europa,Bosna i Hercegovina
hercegovina.info

Zrinjski je ostao jedini bosanskohercegovački predstavnik u europskim natjecanjima ove sezone i već sada je od UEFA-e zaradio više od milijun eura, a i ostali klubovi će dobiti solidan novac za popunu svojih proračuna.

Za sudjelovanje u svakom pretkolu se dobije 100.000 eura, a dodatni novac dobiva se u ovisnosti u kojoj fazi natjecanja je klub ispao.

"Najmanje je zaradio Borac koji je ispao već u prvom pretkolu Konferencijske lige od ekipe B36, a Banjolučani su dobili 250.000 eura", javlja Klix.

Velež je natjecanje počeo u drugom pretkolu i ispao od Hamrun Spartansa, te će dobiti 450.000 eura.

Tuzla City je također završio natjecanje u drugom pretkolu kada je zaustavljen od AZ Alkmaara, a budući da je igrao i prvo pretkolo, dobit će 100.000 eura više od Veleža, odnosno ukupno 550.000 eura.

Zrinjski je do sada najviše zaradio. Kao prvak BiH je dobio 260.000 eura, a za ispadanje u prvom pretkolu Lige prvaka od Sheriffa je dobio još 100.000 eura.

Sinoćnjim izbacivanjem Tirane u drugom pretkolu Konferencijske lige mostarski klub je osigurao još minimalno 750.000 eura, te sada već ima zarađen milijunski iznos od UEFA-inih nagrada.

Ukoliko Zrinjski prođe i kazahstanski Tobol i uđe u play-off za grupu fazu Konferencijske lige, zaradit će dodatnih 850.000 eura.