ŠVEĐANI NE MOGU NA EURO Prekinuta utakmica s Belgijom neće se ponavljati

Utakmica između Belgije i Švedske neće se ponavljati
EPA

Reprezentativci Švedske u ponedjeljak su odbili igrati drugo poluvrijeme protiv Belgije u Bruxellesu nakon što su doznali da su dvojica njihovih navijača ubijena u terorističkom napadu na gradskim ulicama. Rezultat kvalifikacijske utakmice skupine F u tom trenutku bio je 1:1. UEFA je sada potvrdila da se utakmica neće ponavljati, nego će 1:1 biti konačni rezultat.

"Utakmica Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu na zahtjev i u dogovoru dviju momčadi nakon terorističkog napada u Bruxellesu 16. listopada, u kojem su ubijena dvojica švedskih navijača. Izvršni odbor UEFA-e odlučio je da se utakmica prekida i rezultat s poluvremena (1:1) potvrđuje kao konačan, prenosi Index.

Svaka momčad dobit će po bod u skupini F. Smatra se da su suspenzije igrača odrađene, a pojedinačni žuti kartoni ostaju važeći. Izvršni odbor utvrdio je da je nemoguće odigrati preostali dio utakmice sljedećeg dana. Belgijski i švedski nogometni savez su s obzirom na okolnosti izrazili želju da se utakmica ne nastavi i da se rezultat s poluvremena (1:1) smatra konačnim", objavila je UEFA.

Neriješeni rezultat ne utječe na kvalifikacijsku skupinu F jer su Belgija i Austrija osigurale plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine, koje će se održati u Njemačkoj. Švedska je treća te je i matematički eliminirana.

Navijači uzvikivali "Svi zajedno" i "Švedska, Švedska"

Viktor Gyokeres doveo je Šveđane u vodstvo u 15. minuti, a Romelu Lukaku je u 31. iz kaznenog udarca postavio, pokazat će se, rezultat kojim će se utakmica zaključiti. 

Belgijske vlasti su nakon incidenta upozoravale građane svojeg glavnog grada, dok je navijačima na stadionu King Baudouin rečeno da ostanu sjediti dok situacija ne bude sigurna. Skandirali su "Svi zajedno, svi zajedno", nakon čega su domaći i gostujući navijači uzvikivali: "Švedska, Švedska!"

Standings provided by Sofascore