SUZE OVOG DJEČAKA SVIJETU SU POKAZALE KAKO SE ISKRENO VOLI SVOJ KLUB Hajduk se uoči Istre zahvalio malenom Luki

Hajduk, suze, Torcida

Jedan od članova Velike petorke engleskog nogometa u prvoj utakmici play-offa Europske lige na svom je Goodison Parku pobijedio Hajduk 2:0 i u uzvratu su rijetki bili oni koji su Splićanima davali ikakve šanse. Bila je to neobična utakmica, jedna od onih za koje možemo kazati da će - premda je Hajduk ispao - zasluženo ući u anale kluba s Poljuda. Baš kao i one protiv Saint Etiennea 1974., HSV-a 1980., Valencije 1981., baš kao i ona protiv Rome 2003.

Splićani su igrali u transu, ugledni engleski klub koji je samo ovog ljeta na pojačanja potrošio stotinjak milijuna eura bio je nemoćan, a kad je koncem prvog poluvremena Josip Radošević pogodio rašlje za 1:0, navijači na Poljudu su bili oduševljeni.

A onda je uslijedio šok koji je obilježilo povijest nastupanja Hajduka u euro natjecanjima. Tek što se krenulo s centra u drugom poluvremenu utakmice Hajduka i Evertona, Gylfi Sigurdsson je zabio nevjerojatan gol i gurnuo englesku momčad u grupnu fazu.

Englezi su izračunali da je Sigurdsson zabio s 52,1 metra udaljenosti, da je lopta išla brzinom od 82 km/h i da je putovala točno 2,3 sekunde.

"Eto, to dobijete za 50 milijuna eura", poruka je Daily Maila nakon utakmice na Poljudu.

Nakon čudesnog gola Islanđanina koji valjda jedino Hajduk može primiti, na Poljudu je nastupila nevjerica, a jedan od najiskrenijih navijača Bijelih, maleni dječak Luka Botica, svoju tugu nije mogao sakriti i emotivna fotografija njegovih suza obišla je svijet. U doba kad je nogomet postao biznis, a ''navijači'' širom svijeta umjesto šalova i zastava svog kluba na utakmicama uglavnom u rukama drže mobitele kako bi radili selfije i objavljivali statuse po društvenim mrežama, suze Luke Botice pokazale su što zapravo znači biti pravi navijač i pokazale su cijelom svijetu kako se iskreno voli svoj klub. Kako se voli Hajduk!

Jučer je Hajduk na Poljudu pobijedio Istru 2:0, a splitski se klub zahvalio malenom Luki tako što ga je pozvao da ih posjeti u svlačionici uoči utakmice.

Luka je s Korčule stigao na Poljud u pratnji svoje sestre Luce i roditelja te mu je njegov omiljeni igrač Hajduka Dante Stipica uručio svoj vratarski dres.

Naš Hajduk mu je darovao treći dres s Lukinim imenom, a Torcida majice.

Jedan od članova Velike petorke engleskog nogometa u prvoj utakmici play-offa Europske lige na svom je Goodison Parku pobijedio Hajduk 2:0 i u uzvratu su rijetki bili oni koji su Splićanima davali ikakve šanse. Bila je to neobična utakmica, jedna od onih za koje možemo kazati da će - premda je Hajduk ispao - zasluženo ući u anale kluba s Poljuda. Baš kao i one protiv Saint Etiennea 1974., HSV-a 1980., Valencije 1981., baš kao i ona protiv Rome 2003. Splićani su igrali u transu, ugledni engleski klub koji je samo ovog ljeta na pojačanja potrošio stotinjak milijuna eura bio je nemoćan, a kad je koncem prvog poluvremena Josip Radošević pogodio rašlje za 1:0, navijači na Poljudu su bili oduševljeni. A onda je uslijedio šok koji je obilježilo povijest nastupanja Hajduka u euro natjecanjima. Tek što se krenulo s centra u drugom poluvremenu utakmice Hajduka i Evertona, Gylfi Sigurdsson je zabio nevjerojatan gol i gurnuo englesku momčad u grupnu fazu. Englezi su izračunali da je Sigurdsson zabio s 52,1 metra udaljenosti, da je lopta išla brzinom od 82 km/h i da je putovala točno 2,3 sekunde.