Sutra počinje „Kup Brotnjo 2012.“

Brotnjo kuo

Uz trenere Tihomira Miloša i Gordana Ciprića na konferenciji su sudjelovali i sportski direktor HNK Brotnjo-Čitluk, Vladimir Vasilj, te tajnik NK Zagreb Božo Ćavar. Ranije najavljeni Slaven Musa i Boris Gavran nisu sudjelovali na konferenciji, Musa zbog loših vremenskih uvjeta a Gavran zbog ranije zakazanog treninga.

Na samom otvaranju konferencija koja je za cilj imala najaviti Kup Brotnjo 2012. domaći strateg Tihomir Miloš je između ostalog rekao:  „Uprava na čelu s predsjednikom Marinom Rozićem i sportskim direktorom Vladimirom Vasiljem uložila je veliki napor, uz sponzore i Općinu Čitlik, da se ovaj turnir organizira. Mislili smo da će nas poslužiti vrijeme, ali snijeg nas je malo omeo. Nadam se kako ovakvo vrijeme neće bitno umanjiti kvalitetu utakmica i kako ćemo imati dobar odaziv gledatelja."

Miloš je također dodao kako će zbog lošijih vremenskih uvjeta treneri morati dodatno upozoriti igrače kako ne bi došlo do ozljeda, koje svaki trener želi izbjeći.

Trener Zagreba Gordan Ciprić zahvali se na pozivu na turnir i kazao kako je Zagreb dio priprema odradio u Zagrebellu, te da mu dvije utakmice na Brotnjo Kupu izuzetno mnogo znače. Za trening centar Zagrebello Ciprić je kazao kako vjeruje da je jedan od najboljih u Hrvatskoj ali i da se Zagreb zbog dugog perioda priprema i potrebne promjene odlučio na dolazak u Međugorje.

„Ovi uvjeti su takvi kakvi jesu. Složio bi se s kolegom da je uvijek bolje odigrati utakmicu nego napraviti trening. Uostalom, ovakvi uvjeti mogu nas dočekati i u nastavku prvenstva." kazao je Ciprić dodajući kako je izuzetno zadovoljan smještajem u Međugorju. Prema Ciprićevim riječima Zagreb je do sada odigrao četiri pripremne utakmice, tri pobjede i jedan remi, te da mu na pripremama nije bitan rezultat već da se utakmicama služi kao nadogradnjom na treninge.

„Počeli smo s radom 9. siječnja zbog utakmice s Dinamom. Iz nas je 16 treninga i 4 utakmice, a pred nama je još puno rada s obzirom da nam se prvenstvo nastavlja tek 17. ožujka. Nadam se da ćemo do tada popuniti igrački kadar na pozicijama na kojim nam nedostaje igrača i da ćemo uspjeti ostvariti cilj koji je Uprava postavila pred sebe i nas. A to je plasman u viši rang natjecanja." izjavio je trener Miloš, koji će sve nadolazeće utakmice iskoristiti za uigravanje momčadi i provjeru igrača koji su na probi.

Sportski direktor Brotnja, Vladimir Vasilj iskazao je žaljenje što je na konferenciji bilo više govora o vremenu nego o nogometu, no on se nada da će se sve planirane utakmice na turniru i odigrati.Turnir počinje sutra utakmicom Zagreba i GOŠK-a u 14 sati.