SUTRA MOSTARSKI DERBI Rendulić protiv Veleža ima stopostotni učinak, Klafurić se nada pozitivnom rezultatu

Klafurić i Rendulić

Velež i Zrinjski u ponedjeljak od 18:00 sati na stadionu Rođeni igraju mostarski derbi u okviru 14. kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija oba kluba, a prisutnim novinarima obratili su se trener Veleža Dean Klafurić te prvotimci Denis Zvonić i Ante Oreč.

Klafurić: "Nadamo se da ćemo ispraviti greške iz prvog susreta"

“Očekivanja su da nastavimo igrati kao na utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil koji nas krasi i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, a to je cilj na svakoj utakmici.

"Razdoblje od prošlog gradskog derbija je kratko. Zrinjski je imao nekoliko utakmica više zbog Europe i to je ta razlika, konkretno dvije. Mi se nadamo da ćemo popraviti greške koje smo napravili u prvom susretu i tome težimo. Mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu", rekao je Dean Klafurić

Klafurić je potvrdio da sutra neće računati na Kranjca i Džafića.

“Što se tiče derbija, čeka nas zahtjevna i teška utakmica. Što se toga tiče, pripremili smo se i neke stvari već analizirali, odnosno koje stvari trebamo popraviti u ovoj utakmici. Greške moramo svesti na minimum. Sa šefom smo se dogovorili koje stvari moramo popraviti i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je kapetan rođenih Denis Zvonić.

“Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektiramo protivnika, ali vjerujemo u naš kvalitet. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu", istakao je Ante Oreč.

Rendulić: "Haskić je najopasniji pojedinac Veleža"

Uoči Gradskog derbija između FK Velež i HŠK Zrinjski trener Plemića Krunoslav Rendulić ističe kako ih očekuje još jedna teška utakmica u nizu. "Još jedna teška utakmica u nizu i sa Veležom završavamo još jednu etapu. Treba reći da je momčad dosta umorna i da ćemo do sutra doći sebi. Imamo još trening i vidjet ćemo kako će igrači reagirati. Očekivanja su uvijek najviša, bit će pun stadion i to je ono što nas raduje", istaknuo je.

Dodao je kako Velež igra jako dobro te da su tehnički kvalitetna i jaka momčad. "Najopasniji pojedinac je Haskić koji je njihov zaštitni znak i jako dobro su vođeni i očekuje nas jako teška utakmica", kazao je.

Rendulić u svom mandatu ima stopostotni učinak protiv gradskog rivala – od 4 utakmice ima 4 pobjede te gol razliku 8:1.

"Ne vodim računa o statistici, na nama je da ne idemo za tim stvarima, a to je zanimljiv podatak za ljude, ali ovo je novi dan i nova utakmica", ističe. Osvrnuo se Rendulić i na poraz u Varšavi od Legije 2:0. "Jako dobro smo ušli u utakmicu. Ideja je bila opteretiti njihovu zadnju liniju što smo dobro radili do prvog gola jako dobro. Gledao sam više puta snimku i ne vidim elemente za najstrožu kaznu ali sudac je tako odlučio i onda gubite 2:0 i teško je to okrenuti. Probali smo napraviti dodatni pritisak, donekle smo uspjeli, ali eto, izgubili smo iz takve dvije situacije koje su presudile. Naravno da Legija ima kvalitetu u Europi gdje ćete takve greške platiti skupo", zaključio je. 

Utakmicu Velež – Zrinjski sudit će najbolji bh. sudac Irfan Peljto, a prijenos je na Arena Sportu.