Sukob hrvatskih i mađarskih navijača, ima ozlijeđenih

navijači, sukob

Navijačka uvertira za utakmicu Hrvatske i Mađarske na Poljudu već traje. U večernjim satima srijede na splitskoj Rivi ukazala se grupica od pedesetak navijača pristiglih iz zemlje hrvatskih sjevernih susjeda.

Za pretpostaviti je da je to ona ista grupica koja se još za danjeg svjetla slikala na plaži Bačvice, odakle je krenula put Rive.

 

Mađarske navijače čuvaju pripadnici splitske policije koji su čitav dan na “stand-by” kad je riječ o održavanju sigurnosti u Dioklecijanovom gradu.

Ipak, nije moglo proći bez nereda. Kod Koteksa je večeras došlo do sukoba dvije skupine navijača. Prema prvim informacijama, privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski. Jedan Mađar je završio u splitskoj bolnici, prenosi Dalmatinski portal.

– Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin – kazala je Ana Čepić za Dalmaciju danas – glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Podsjećamo, ranije tijekom dana su oštećena i dva stakla na parkiranom praznom kombiju mađarskih registracijskih oznaka, a popodne je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači, izvijestila je splitska policija.

Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode s tim u vezu. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.