Stočanin Franjo Prce u redovima Hrvatske U-17 reprezentacije

On i Duje Ćaleta-Car iz Šibenika čine stoperski par hrvatske U-17 reprezentacije te jamče neprobojnost Gudeljove obrane. Dovoljno je prisjetiti se da je ta obrana na Euru u Slovačkoj primila samo jedan gol u tri utakmice, Talijani i Rusi nisu im zabili ni gola, jedva da su stvorili priliku. Prce je na Euru odigrao maksimalnih 240 minuta, a s reprezentacijom će za sigurno igrati in na Svjetskom prvenstvu u UAE-u u listopadu, imati će i tamo priliku na svjetskoj pozornici pokazati svoju kvalitetu. Trenutno se nalazi na pripremama u Japanu nakon čega putuje u Njemačku na turnir sa Hajdukom.

Dakle, Prce ima 17 i pol godina i ovoga ljeta prelazi u juniore Hajduka a mogao bi već biti od koristi i seniorima ukoliko mu se za to ukaže prilika. Svoju vrijednost pokazao je igrajući na najvišoj razini svog uzrasta i nema razloga da ne bude spreman okušati se i u seniorskoj konkurenciji HNL-a.

Ako Hajduk na nekim pozicijama igrače za prvu momčad mora tražiti sa strane, to ne mora biti slučaj sa stoperima. Maloča, Milić i Jonjić izdanak su Hajdukove škole. Hoće li Prce nastaviti tradiciju domaćih rješenja na centralnim pozicijama u obrani... Sve predispozicije za to ima.

SD/Stolac.co