STJEPAN TOMAS "Tražio sam poraz Zrinjskog, ali..."

Stjepan Tomas,FC Sheriff
FC Sheriff

Nogometaši Sheriffa sletjeli su danas u Mostar, gdje ih sutra očekuje utakmica prvog pretkola Lige prvaka protiv HŠK Zrinjski. Moldavci su doživjeli dosta promjena u ljetnom prijelaznom roku, a na klupu je stigao hrvatski stričnjak Stjepan Tomas. On je večeras u 18:30 sati održao konferenciju za medije na stadionu 'HŠK Zrinjski'.

"Došli smo u Bosnu i Hercegovinu, moju rodnu grudu. Tu sam odrastao u Bugojnu i drago mi je da sam opet ovdje", rekao je na početku Tomas.

"Sutra igramo važnu utakmicu protiv Zrinjskog. Očekujemo tešku utakmicu, niti malo laganu. Gledajući Zrinjski i prateći ga prošle godine, bio je dominantan u ligi. Igrali su jako dobar nogomet i imali prepoznatljiv stil. Poznavajući trenera Jakirovića koji je moj veliki prijatelj, znam da će se jako dobro pripremiti za utakmicu. Mi smo se isto jako dobro pripremili. Vremenski uvjeti će sigurno biti teški, bit će jako vruće. No, tako je za obje ekipe", kazao je za uvodu Tomas.

Sheriff je doživio dosta promjena.

"Otišlo je dosta igrača, no neki su ostali. Oni koji su manje igrali, oni su sada glavni konkurenti za prvu momčad. Dosta je nekoliko novih igrača. Imamo dobru ekipu za koju sam uvjeren da može napraviti velike stvari".

Cilj je jasan.

"Naš cilj i imperativ je ulazak u grupu Lige prvaka. To je Sheriff pokazivao godinama radeći na tome. Prošle sezone su nagrađeni. Pobijedili su Real i Šahtar Donjeck i uzeli su sedam bodova. Moja zadaća je nastaviti na tom putu. Ja sam spreman i nadam se da ćemo i dalje igrati Ligu prvaka".

Ne boji se izazova i pritiska.

"Gdje god da radiš imaš veliki pritisak od rezultata. To je sasvim normalno i sastavni dio ovog posla. Ja se toga ne bojim. Ovo je dobra ekipa i to se godinama dobro radi u klubu, od predsjednika do direktora. Skautiraju se i dovode dobri igrači. Uvjeren sam da se s ovim igračima može napraviti veliki rezultat. Oni imaju ogroman potencijal. Ovakvu grupu odavno nisam vidio", kazao je.

Tražio je poraz Zrinjskog.

"Zrinjski je oslabljen ne igranjem Jankovića, ali i Bašića koji su bili važni kotačići u organizaciji igre. No, ponavljam Zrinjski ima prepoznatljiv stil. Poznajem Jakirovića i njegovu filozofiju. On neće odstupiti od toga. Kada sam analizirao utakmice tražio sam poraz Zrinjskog, ali devedeset posto su bile pobjede i deset posto neriješeni rezultati", kazao je sa smiješkom Tomas. 

"Očekujem agresivan Zrinjski koji će igrati visoko, to je njihova forca. Imaju dobru tranziciju, idu na agresivnost kada izgube loptu. Ne očekujem povučen Zrinjski", dodao je.

Prilagodba u Tiraspolu brzo prošla.

"Pohvatao sam konce u ovih desetak dana koliko sam tamo i ekipa me dobro prihvatila. Sve moje ideje i zamisli koje imam su dosta sproveli. Očekujem da će već sutra biti jedan jako dobar Sheriff", zaključio je Tomas.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.