Štimac odabrao igrače za Lihtenštajn

Hrvatsku reprezentaciju 14. kolovoza čeka prijateljski ogled s Lihtenštajnom u Vaduzu, a za tu akciju izbornik Igor Štimac pozvao je 23 igrača od kojih će 20 (dva vratara i 18 igrača) putovati u Vaduz.

Na popisu izbornika Štimca nalaze se sljedeći nogometaši:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos)

Vezni igrači: Ognjen Vukojević (Dynamo), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napadači: Ante Rebić (Split), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Nikica Jelavić (Everton)

Konačni popis od 20 igrača (među kojima i dva vratara) izbornik će objaviti tri dana prije okupljanja.

"Na početku smo nove reprezentativne sezone, a pred nama je ogled prijateljskog karaktera s Lihtenštajnom, reprezentacijom iz donjeg europskog doma koju, međutim, ne smijemo podcijeniti", najavio je izbornik Štimac.

Kolovoz tradicionalno nije omiljeno vrijeme izbornicima za reprezentativne utakmice:

"Nama izbornicima je ovo neugodan termin jer velik broj igrača je u središnjem dijelu priprema za novu sezonu, a vrućine su iznimno velike. Mi ćemo u ovoj akciji najviše raditi na realizaciji, a brinut ćemo o tomu da se ne dogodi nepredviđena ozljeda."

Izbornik je dao slobodno Ivanu Striniću čija supruga očekuje dijete upravo u ovom terminu, a zbog ozljeda na popisu nema Nike Kranjčara, Matea Kovačića i Sammira.

Reprezentacija će biti smještena u austrijskom Feldkirchu gdje će se i okupiti u ponedjeljak 12. kolovoza nakon dolazaka igrača iz različitih destinacija u Zürich.

Prijateljska utakmica Lihtenštajn - Hrvatska igra se na stadionu Rheinpark u srijedu 14. kolovoza u 20:15 sati.

hns-cff.hr