Štimac: Nismo ušli čvrsto u utakmicu

. No, ako se ne uđe na pravi način protiv bilo koje otočke momčadi možete nastradati, a to se nama upravo dogodilo, rekao je nakon domaćeg poraza od Škotske izbornik Igor Štimac.

Gubili smo duele jer smo očekivali da će sudac svirati prekršaje koji su izostali. Nismo bili homogeni, nismo bili blizu u linijama kako smo trebali biti. I Strachan je u vezu ubacio pet igrača koji znaju igrati s loptom i koji su nam stvorili velike probleme. Također, nedostajalo je i preciznosti u centaršutevima i udarcima na vrata. Bio sam hendikepiran u taktičkom smislu izostankom nekih standardnih igrača, puno nam je falio Modrić, ali oni koji su večeras bili na terenu morali su ga nadomjestiti. Ne možemo se 'vaditi' na termin odigravanja utakmice, jer on je isti i njima i nama. Zbog ovoga poraza nećemo pokleknuti, mi ćemo se dići. Znali smo da imamo pravo na jedan kiks, on se dogodio i sada moramo pobijediti u sve tri preostale utakmice, dodao je Štimac.

Nismo odigrali kako smo se dogovorili, moramo se sabrati, ovako nešto više nam se ne smije ponoviti, smatra Ivan Rakitić.

Imali smo 10 dana priprema, mislio sam da mogu odigrati jednu utakmicu na svježinu, ali eto. Nismo odigrali kako smo se dogovorili, sad zaostajemo tri boda, imamo još tri utakmice, idemo u Srbiju po tri boda pa ćemo vidjeti, rekao je Ivan Perišić.

HRT