Štimac još nije odlučio tko će igrati protiv Škotske

...u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"Najvažnije je da smo konačno svi kompletni i da nema ozlijeđenih igrača. Istina je da smo na treninzima uvježbavali varijante napada sa dva i sa tri napadača, ali što se napada tiče to će nam biti najmanji problem jer na raspolaganju imamo šest - sedam izuzetnih igrača" kazao je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćnik izbornika Alen Bokšić, kazavši da on ne zna sastav koji će u 20.15 sati istrčati u Maksimiru, ali da Štimac ima viziju kako postaviti igru protiv neugodnih Škota.

"Nas ne zavaravaju najave da Škoti dolaze u Zagreb na izlet. Oni na svaku utakmicu dolaze pobijediti i to će svakako pokušati i u petak, a naše je da ih u tome spriječimo i nastavimo put prema Brazilu", rekao je Bokšić.

Na konferenciji za novinare u Klubu navijača Hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" bio je i napadač Bayerna iz Munchena Mario Manžukić koji se ove sezone okitio trostrukom titulom pobjednika njemačkog prvenstva i Kupa, te pobjednikom Lige prvaka.

"Naravno da je lijepi osjećaj nakon moje najuspješnijie sezone, ali nakon ovih klupskih uspjeha ne osjećam nikakav umor nego zanos s kojim ću u petak istrčati na stadion u Maksimiru", rekao je Manžukić.

Po njegovim riječima izostanak standardnih reprezentativaca Vedrana Ćorluke, Dejana Lovrena i Luke Modrića, koji će zbog žutih kartona propustiti utakmicu protiv Škotske ne bi se trebao puno odraziti na našu igru.

"Sigurno da je izostanak standardnih prvotimaca hendikep, ali mi ne smijemo tražiti nikakva opravdanja jer imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da pobijedimo Škotsku na domaćem terenu", zaključio je trenutno jedan od najboljih napadača Europe.

Reprezentacija Škotske stiže u Zagrebačku zračnu luku oko 16 sati, a već u 18 će biti u centru Zagrebello u Veslačkoj ulici gdje će održati trening koji će biti zatvoren za javnost.

U poretku naše, "A" kvalifikacijske skupine vode Belgija i Hrvatska sa 16 bodova, dok je Škotska posljednja sa samo dva osvojena boda iz šest susreta.

Hina