Štimac: Hrvatska je došla u Beograd pobijediti

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak, 6. rujna, nastavlja svoju borbu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Izaći će na noge Srbiji, u dvoboju čija se važnost ne može sakriti.

Zna li se sastav Hrvatske za utakmicu? "Imamo 23 kandidata koji gotovo ravnopravno konkuriraju za momčad. Svi moraju biti spremni zauzeti mjesto. Nastojim stvoriti natjecanje među njima. Imamo hendikep na lijevoj strani jer nemamo Strinića, koji nije spreman za nastup. Našli smo rješenje i donijeli odluku", kaže izbornik Igor Štimac.

"Ukoliko Hrvatska odigra na svojoj razini, manje treba brinuti o protivniku nego što on treba o nama. Neki kažu da se Srbija sama pobijedila na Maksimiru, ali ne bih se složio s time. Mi smo je natjerali na pogreške", nastavio je.

Štimac je pojasnio i kako će se Hrvatska postaviti u Beogradu: "Nema razloga za srljanje i jurnjavu, naše je drugo mjesto čvrsto, zabetonirano. No, Hrvatska je došla pobijediti".

Naposljetku je nekoliko riječi uputio i gostoprimstvu u Srbiji: "Hvala domaćinima na vrhunskom osiguranju koje su pružili. Sve je u najboljem redu, svi se trude oko nas".

hns-cff.hr