FOTO  Stevo Nikolić: Ultrasima od srca čestitam na tituli

Zrinjski Velež
Stevo je za naš portal HERCEGOVINA.info otkrio kako doživljava još jednu titulu, te što planira u budućnosti.

Za početak čestitke na osvojenoj tituli prvaka BiH. Ovo je tebi čak peta titula prvaka, u čemu je tvoja tajna uspješnosti?

Kao prvo hvala na čestitkama. Baš kao što svima ovih dana govorim svaki novi trofej prvaka nosi novu draž, prije svega jer je to potvrda da uspješno radiš ono čime se baviš. Naravno uvijek napominjem nogomet je kolektivni sport i važno je biti među pravim suigračima.

 Koja ti je od osvojenih titula najdraža u karijeri?

Svaka titula koju sam osvojio je posebna, s Modričom je bila prva ,u Banja Luci se istog dana rodila moja princeza Sofija. U  Mađarskoj osvojena dupla kruna, dokazao sam se tamo kao stranac i zabilježio puno uspjeha. Meni posebno draga je prva titula koju sam osvojio sa Zrinjskim 2014. godine i to iz dva razloga. Prvo jer sam imao određeni period stagnacije u karijeri i onda su ljudi iz sadašnje uprave HŠK Zrinjski prepoznali u meni kvalitetu i vjerovali u moj doprinos. Kao drugo došao sam na polusezoni i u 10. utakmica postigao 8. golova, sudjelovao u onom čuvenom preokretu pod Bijelim Brijegom protiv Širokog Brijega. Nova titula osvojena u subotu nosi posebno teret, jer s njenim osvajanjem postajem kao što to statistika kaže najtrofejniji igrač BH Premijer lige. Sretan sam jer smo u ovoj godini srušili sve rekorde. Poslije Shiraka mnogi nisu vjerovali u nas, ali izdigli smo se u mnogim važnim utakmicama i pokazali da smo najbolji.

Doček u petak je bio veličanstven. Možeš li nam opisati osjećaje kada ste vidjeli masu navijača pred stadionom?

Poslije slavlja u Kaknju nismo ni bili svijesni što nas čeka na stadionu i bilo je zaista veličanstveno.

Među navijačima su kao i na svakoj utakmici Zrinjskog bili supruga i kćerkica. Koliko je lakše biti nogometaš uz takvu potporu obitelji?

Moja supruga je uz mene uvjek bila u svakom trenutku moje karijere, i kad je bilo teško, i kada se se nizali uspjesi. Sukladno tome i kćerkica  je od malih nogu na stadionu. Poseban osjećaj je za mene kada istrčim na teren i pogledam na tribine gdje su one tu na svom mjestu kakvo god da je vrijeme napolju. One mi daju nevjerovatnu snagu i u subotu su me iznenadile jer nisam znao da će doći na doček sa navijacima.  Sve je lakše uz njihovu potporu, a mogu reći da je Sofija postala pravi iskreni navijač Zrinjskog, i uz sve ove momke ona odrasta već dvije godine.

Ostala je još utakmica sa Slobodom. Kakve su tvoje prognoze za nedjelju?

Ostaje nam da u nedjelju pred što više nasih navijača zaključimo s pobjedom ovako uspješnu sezonu.

Sa razlogom si miljenik navijača Zrinjskog. Ima li neka utakmica koja će ti posebno ostati u sjećanju u dresu Zrinjskog?

Meni posebno dragih utakmica u Zrinjskom ima mnogo, taj već spomenuti preokret protiv Širokog Brijega, pobjeda protiv Veleža u kupu, rušenje tradicije i jedina pobjeda na Grbavici, pa moji prvi golovi u Zrinjskom, hat-trick protiv Radnika za 13. min...

Mostar te je prihvatio u pravom smislu riječi kao svog najrođenijeg. Kako je tebi i tvojoj obitelji u Mostaru?

U Mostaru se kao što sam već više puta rekao osjećamo kao kod kuće. Koliko nam je lijepo ovde govori i to da smo poslije toliko godina i svijeta koji smo obišli poželjeli baš ovdje da obavimo čin crkvenog vjenčanja okruženi dragim ljudima.

Navijače prije svega zanima tvoja budućnost, da li planiraš ostati u Zrinsjkom?

Što se tiče moje budućnosti ugovorom sam vezan još godinu dana sa Zrinjskim. Vidjet ćemo da li se ambicije uprave kluba i moje poklapaju.

Može za kraj još neka poruka navijačima?

Za kraj navijačima našim Ultrasima od srca čestitam na tituli,  jer upravo oni nose veliki dio zasluga. Nemam ništa posebno da im poručim jer su uvijek na visini zadatka i pozitivno me iznova iznenade svojom vjernošću.

HERCEGOVINA.info