Stanko Poklepović novi trener Hajduka

Po pisanju Slobodne, Stanko Poklepović već je izabran za novog trenera, a u petak bi Nadzorni odbor samo trebao potvrditi ovu odluku. Poklepoviću bi prvi pomoćnik trebao biti Joško Španjić.

Nakon što je Igor Štimac objavio da neće u Hajduk dok ga navijači tjeraju, splitskom je klubu ponuđeno novo, originalno riješenje - trofejni norveški trener Trond Sollied, poznatiji kao tvorac čuda s Rosenborgom. Taj 50-godišnjak je od posljednjeplasiranog kluba s dna ljestvice norveškog prvenstva stvorio veliku momčad i na čudesan način doveo Rosenborg u Ligu prvaka.

Međutim, od toga neće biti ništa. Nakon burnog dana na Poljudu i brojnih sastanaka na kojima je bio i splitski gradonačelnik Željko Kerum, odlučeno je da će kormilo kluba preuzeti stari Hajdukov vojnik Stanko Poklepović.

71-godišnji stručnjak, koji je bio prvi izbornik Hrvatske, te prvi osvajač naslova prvaka HNL-a s Hajdukom, navodno je potisnuo u drugi plan kandidate Gorana Vučevića, Zorana Vulića i Ivana Katalinića, i u petak u 15 sati trebao bi i službeno biti potvrđen za novog trenera.

"Klub je u teškoj situaciji i nimalo nije lako biti u koži ljudi koji ga trenutno vode. Takve odluke se ne donose naprečac. Samo sam putem novina upoznat s tim da sam kandidat, zaista drugo ništa ne znam. Ukoliko me vide na mjestu trenera onda će me vjerujem uskoro i zvati iz kluba", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Poklepović, kojega iz kluba nisu ni kontaktirali do poslijepodne u četvrtak.

Na Poljudu očito dobro znaju da bi Špaco prihvatio ponudu pod gotovo bilo kakvim uvjetima, pa makar i samo do kraja ove sezone.

"Zna se što ja mislim o Hajduku. Tišti me situacija u klubu i prihvatio bih se posla ako vidim prave namjere u klubu. Od svojih godina ne bježim. Treba nastaviti brazdom koju je postavio dosadašnji trener koji je pripremao momčad za sezonu, pratiti postavljene ciljeve, a za to treba iskustva", zaključio je iskusni trener, koji je nakon odlaska s mjesta savjetnika u Omladinskoj školi Hajduka 2008. godine, zarađivao nogometni kruh u Iranu.