STANKO BUBALO "Pritisak je velik, ali ne smije biti alibija"

Stanko Bubalo Dominik Radić
Domagoj Ledić

FK Sloboda Tuzla i NK Široki Brijeg utakmicom na Tušnju  u ponedjeljak u 17 sati zatvorit će 31. kolo m:tel Premijer lige BiH.

Na današnjoj konferenciji za novinare u povodu gostovanja u Tuzli pomoćni trener Širokog Brijega Stanko Bubalo naglasio je kako ova utakmica znači puno u borbi za Europu.

"Momci dobro rade na treninzima i mogu reći kako ćemo dati sve od sebe do kraja prvenstva. Ovo je za nas jako bitna utakmica koja nam puno toga donosi i zato u Tuzlu idemo na pobjedu", kazao je Bubalo.

"Znamo što nas čeka na ovom gostovanju i pobjedu moramo izboriti na terenu. Svjesni smo važnosti utakmice i nadam se kako ćemo u Tuzli pokazati svoje pravo lice", dodao je.

Bubalo je naglasio kako su kroz pripremu utakmica radili na psihološkom osnaživanju momčadi i da je to važan segment u završnici sezone. 

"Igra u posljednjih nekoliko utakmica nije bila loša, ali ne smije biti alibija i moramo dati sve od sebe kako bismo sezonu okončali na pravi način. Momci su mladi i pritisak je velik, liga je nepredvidljiva i sve momčadi se bore za neke ciljeve. Znamo koliko je teško, ali pripremamo se za sve izazove. Potrebna nam je pozitivna energija, pa ćemo vidjeti što će biti na kraju sezone. Vjerujemo u naš rad i ovu momčad i želimo ostvariti plasman u Europu", zaključio je Bubalo. 

Napadač Dominik Radić rekao je kako momčad želi plasman u Europu i da su svjesni važnosti utakmice na Tušnju.

"Pritisak je velik s obzirom na to kakvo je stanje na ljestvici i činjenicu da se bliži kraj prvenstva. Mogu samo reći da je nama potrebna pobjeda u borbi za Europu i sve ćemo učiniti da ostvarimo svoj cilj. Sloboda se grčevito bori za ostanak u ligi, ali kao što oni imaju svoje ciljeve i mi imamo svoje. Idemo u Tuzlu ostvariti pobjedu", rekao je Radić. 

U kadru trenutačno ima nekoliko "načetih" igrača. No, Bubalo je poručio kako je ova utakmica meč lopta u kojoj će igrati oni igrači koji su zdravi i potpuno spremni. 
Glavni sudac utakmice na Tušnju bit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva.