VIDEO  STANKO BUBALO I danas se priča kako su Hercegovci razmontirali Dinamo, a oko zemlje se uvijek ima nešto za raditi

Stanko Bubalo, Hajduk, sport, Stanko Bubalo, NK Široki Brijeg, Dinamo, Marko Soldo, GNK Dinamo, Marko Soldo
NK Široki Brijeg

Na današnji dan prije točno 19 godina u najvećem hrvatskom derbiju Hajduk je na Poljudu svladao Dinamo rezultatom 3:1. Derbi su odlučili Hercegovci. Dva pogotka postigao je Stanko Bubalo, dok je jedan dodao Igor Musa.

I dan danas ljubitelji HNL-a sjećaju se Bubalovog "slanja po ćevape" Butine i Sedloskog, ali i spektakularnog pogotka Igora Muse.

Sadržaj se učitava...

Kaže Stanko Bubalo kako mu od jutro mobitel ne prestaje zvoniti.

"Pa zar ste se i vi sjetili. Zovu me brojni mediji cijelo jutro. Hvala vam što ste se sjetili. Bilo je to prije 19 godina. To su lijepe uspomene kojih ću se sjećati cijeli život. I danas se priča kako su Hercegovci razmontirali Dinamo"; govori uz smijeh za hercegovina.info Stanko Bubalo."

Ti početci 2000-ih su posljednje razdoblje u kojem je Hajduk ostvarivao rezultate i osvajao trofeje.

"Imali smo odlični ekipu iako u to vrijeme nije bilo nekog novca. Na golu je bio Pletikosa, u obrani Sablić. Kostur u sredini su činili Musa i Ivan Leko, desno Bošnjak, a naprijed smo bili ja, Mate Bilić i Deranja. Te godine smo furiozno stigli Osijek koji je na polusezoni bježao devet bodova."

Kaže Bubalo kako uvijek prati Hajduk i kako često skokne do Splita.

"Imam dosta prijatelja u Splitu. Bio sam i na turniru Četiri kafića i tu sam se susreo s mnogim prijateljima. Što se tiče sadašnjeg momčadi sve su to mladi igrači, a Split je temperamentan grad koji želi samo pobjede i trofeje. Po mom mišljenju puno se mijenja na svim poljima, od uprava do trenera."

Ulijeva li ikakvu nadu trenutna postava Boro Primorac, Mario Stanić i Igor Tudor?

"Marija poznajem još iz reprezentacije. To je karakteran čovjek i počeo je slagati stvari, no ne znam hoće li izgorjeti u tom ritmu. Što se tiče našeg Bore Primorca o njemu ne treba trošiti riječi. Znate koliko je vremena proveo u Arsenalu i koliko iskustva ima."

Trenirate kadete Širokog Brijega kako ste zadovoljni?

"Tu sam tri godine. Imamo dosta dobrih igrača, no to je jedan dugotrajan proces. Kvalitetne ćemo sigurno najprije plasirati u prvu momčad Širokog Brijega, a onda ćemo vidjeti."

Kaže Bubalo kako vrijeme karantene provodi u prirodi.

"Ja sam udaljen od grada pet kilometara. Meni osobno i nije loše. Malo se prošetam, trčim i uvijek nešto ima za raditi."

Jedno vrijeme ste se okrenuli i sadnji smilja?

"Istina. Znamo kako je ta priča završila, no nisu to bila neka velika ulaganja. No, i sada uvijek ima nešto raditi oko zemlje i saditi. Malo se čovjek pozabavi s tim, a i vrijeme mu brže prođe kazao je za hercegovina.info Stanko Bubalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.