Srbiji dvije utakmice kod kuće bez gledatelja i 3-0 bez bodova

Srbiji dvije utakmice kod kuće bez gledatelja i 3-0 bez bodova
Uefa je konačno donijela odluke o sankcijama za srpski i albanski nogometni savez povodom incidenta na utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Disciplinska komisija donijela je ovih pet odluka:

1. Utakmica Srbija - Albanija je registrirana službenim rezultatom 3-0 u korist Srbije.
2. Nogometnom savezu Srbije, odnosno 'A' reprezentaciji Srbije, oduzimaju se ta tri boda u kvalifikacijskom natjecanju za 15. Europsko prvenstvo koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.
3. Nogometnom savezu Srbije se određuje kazna igranja dvije naredne utakmice kao domaćin u grupi I bez prisustva publike.
4. Nogometni savez Srbije se kažnjava sa 100.000 eura.
5. Nogometni savez Albanije se kažnjava sa 100.000 eura.

Obje strane imaju tri dana za najavu žalbe te još pet za dostavljanje iste nadležnom organu Uefe.

Podsjetimo, utakmica na beogradskom stadionu Partizana prekinuta je 14. listopada pri rezultatu 0-0 nakon što se iznad travnjaka pojavio dron koji je nosio zastavu 'velike Albanije'. Srpski reprezentativac Stefan Mitrović dohvatio je zastavu, a na njega su tada natrčala dva reprezentativca Albanije i nastao je kaos koji je eskalirao utrčavanjem domaćih navijača na teren i tuču s nogometašima Abanije.

Srbija ostaje na bodu osvojenom u Armeniji

Kazne zasad ne utječu na poredak u skupini I. Srbija je i dalje pretposljednja s jednim, a Albanija druga sa četiri boda. No Srbija sada ima gol-razliku +3, ali i utakmicu manje od Albanije, Portugala i Danske.

Jedini bod Srbija je tako osvojila u prvoj utakmici protiv Armenije u gostima. Dvije utakmice pred praznim tribinama odigrat će protiv lidera skupine Danske (14. studenog) te Armenije (4. rujna 2015.). Jedinu domaću utakmicu pred svojim navijačima odigrat će u posljednjem kolu kvalifikacija 11. listopada iduće godine. Tada u Beograd dolazi Portugal s Cristianom Ronaldom. Naravno, ako do tada ne naprave novi incident.

A incident se može očekivati najprije na uzvratnoj utakmici ove dvije reprezentacije. Srbija u Albaniji gostuje 8. listopada.
Tablica kvalifikacijske skupine I s gol-razlikom nakon odluka Uefe

Danska 4 (0)
Albanija 4 (-2)
Portugal 3 (0)
Srbija 1 (+3)
Armenija 1 (-1)

24sata.hr