ŠPANJOLCI ODLUČILI Bili su pitani tko je bolji Modrić i Kroos ili Xavi i Iniesta

Modrić Kroos

Luka Modrić  i Toni Kroos od 2014. godine dominiraju veznom linijom Real Madrida. Nadolazeća sezona bit će posljednja u kojoj će dvojica velikana čuvati sredinu terena Realove momčadi i svojim loptama pronalaziti suigrače. Španjolska Marca posvetila im je tekst.

"Njih dvojica ne mogu igrati zajedno", rečenica je koja se čuje kad Real ne pobijedi, podsjeća španjolski sportski dnevnik i donosi Modrićev odgovor na nju: "Smeta mi to, ispada kao da nas dvojica ne možemo zajedno igrati. Puno puta se to reklo, ali...", prenosi Index.

Za Ancelottija su nedodirljivi

Za Carla Ancelottija nema nikakve dvojbe. "Oni su nedodirljivi", rekao je Realov trener prošle sezone i sad je pred njim, ističe se u tekstu, da im pronađe mjesto u momčadi kako bi se nastavila suradnja započeta 25. kolovoza 2014. u utakmici Reala protiv Cordobe.

Marca piše da otkako Modrić i Kroos igraju zajedno u Europi ne postoji uspješniji dvojac i podsjeća da je u klub u njihovih devet zajedničkih godina stiglo 20 trofeja, a među njima i četiri Lige prvaka. "Sad su okruženi mladim igračima, djecom kojima su idoli. Igrat će protiv momčadi u kojima ne postoji dvojac kakav oni tvore", dodaje se.

"Da bi se pronašao takav dvojac u Madridu, treba se vratiti u daleku prošlost, do Pirrija i Zocca i 1964. godine", podsjeća Marca na davno oformljeni par veznjaka u madridskom velikanu dok najavljuje posljednju sezonu Modrića u bijelom madridskom dresu.

"Hrvat je odlučan da se oprosti sa stilom, ali i da dokaže da on i Kroos još uvijek mogu zajedno biti najbolji. Isto vjeruje i Toni, a slijepo u to vjeruje i njihov treći saveznik. Ime mu je Carlo."

Marca je tekst završila anketom u kojoj traži čitatelje da se opredijele za jedan par veznjaka. Ponuđene su bile legende Barcelone Xavi i Andres Iniesta i Modrić i Kroos. Više od 11.000 glasača sudjelovalo je u anketi, a njih 79 posto odabralo je hrvatsko-njemačku legendarnu kombinaciju u veznom redu madridske momčadi.