Špaco smijenjen!; favorit za klupu Mršić, pa Kek, Šušak ili Karačić!

Zabrinjavajuću Hajdukovu krizu duboko je produbio kup poraz od Istre 1961 te potaknuo priče o promjeni trenera. Momčad koja u 12 prvenstvenih kola nije okusila slast pobjede svladala je nakon 120 minuta igre momčad Stanka Poklepovića.

Ni sastanak klupskog vrha s igračima dan prije utakmice nije ništa pomogao, Torcidi je za 60. rođendan serviran neželjeni poklon. Dapače bilo je to uvjerljivo najslabije izdanje momčadi od kada je Poklepović trener. Špaco nije imao riječi za blijedu predstavu Hajduka.

- Komentara nemam, što ću komentirati kada se nema što komentirati. Nismo odigrali niti slabo, nismo imali nijednu kombinaciju. Pobjeda Istre je zaslužena, mi nismo zaslužili apsolutno ništa - rekao je Poklepović.

Trener Hajduka je priznao kako u slučaju pobjede ne bi došao na presicu, ali se nakon poraza predomislio. Unatoč neprepoznatljivom izdanju pritom je potpuno stao u zaštitu svojih mladih igrača, svu odgovornost je preuzeo na sebe.

- Ne pucajte u njih nego pucajte u mene. Pucajte iz svih oružja iz kojih god možete! - rekao je Špaco.

- Igrači nisu svjesni što su radili i kako su radili. ne znaju gdje su, nisu znali ni slabo odigrati. Rekao sam im neka spavaju mirno, neka se oraspolože - dodao je Poklepović.

Odbacio je pritom mogućnost o podnošenju ostavke te rekao kako ne strahuje od smjene.

- O ostavci ne razmišljam. Uprava kluba ima pravo napraviti odmah što god želi. Ne mogu dati ostavku svome radu za koji smatram kako je stručan i dobar, samo što se to u zadnje vrijeme ne vidi. Vi ste ionako smjenu već najavili... - izbacio je dozu gorčine prema pripadnicima "sedme sile" Poklepović naglasivši kako je u pitanju kriza igre, ne rezultata.

- Ispali smo iz jednog natjecanja, ali rezultati se ne mogu izbrisati. Još smo drugi u prvenstvu. Slaba je igra, ali rezultati su još na mjestu.

Na pitanje o uzrocima slabih igara nije odgovorio.

- Ma koliko o tome razmišljao ne mogu dati odgovor. Ima nekih stvari koje nisu prihvatljive. Sutra imamo novi sastanak i novi trening, nastavljamo s radom, u subotu nas čeka nova utakmica - tajnovit je ostao Poklepović.

Bivši trener Hajduka Zoran Vulić trijumfalno je prošao kroz Poljud, ali je veliki momčadski i osobni uspjeh ipak slavio s velikom rezervom.

- Profesionalac sam i čestitam svojim igračima no ne znam bih li se veselio ili ne. Hajduk ipak želim od sveg srca da za stoti rođendan osvoji naslov prvaka - rekao je Vulić koji je pobjedu vlastite momčadi smatrao potpuno zasluženom.

- Iskoristili smo svoje šanse i zasluženo slavili. Međutim prvenstvo nam je ipak mnogo važnije. Slijedi nam grčevita borba za opstanak, ali ovo nam je pravi podstrek - rekao je Vulić koji igru Hajduka nije želio komentirati.

Posebno emotivno pobjedu Istre proživio je još jedan bviši hajdukovac vratar Josip Škorić.

- Najteže je na svijetu slaviti na Poljudu, ali uspjeli smo. Ušli smo hrabro od prve minute što nam se vratilo.

Neočekivani poraz od Istre odrazio se na igrače Hajduka. Nakon susreta praćeni zvižducima navijača pognutih glava zaputili su se "bijeli" u svlačionicu, nevoljni davati izjave predstavnicima medija.

izvor: slobodna dalmacija