Špaco: Hercegovina je čudesna, odlazit ćemo tamo češće

hnk široki, Hajduk, Hajduk, stanko poklepović

Tako se Hajduk vratio već iz trodnevnog boravka u Hercegovini prepun dojmova iz Širokog Brijega, a sad prihvaća i poziv Livnjaka da odmjeri snage s Troglavom u svojevrsnoj fešti, usreći svoje domaćine, ali time i sebi korisno ispuni prostor i vrijeme tijekom reprezentativne pauze, piše slobodna dalmacija.

Nedjelja je bila prazan dan u Poljudu, ali se trener ‘bijelih’ Stanko Poklepović rado odazvao da nam dade svoj blic-osvrt.

- Ništa ne smeta što smo izgubili od Širokoga 0:2, rezultat obilježava to gostovanje kao loše, grubo zvuči, ali ne bih ja tako rekao niti pridavao rezultatu preveliku važnost. Mi smo svoje odradili treninzima, mini-ciklus priprema, a i na utakmici smo vidjeli što smo tražili. Doduše, ima stvari koje me brinu, na primjer slaba predaja lopte, taj se nedostatak ponavlja. I nije to izgubiti loptu, nego balun jednostavno predamo protivniku i to učestalo. To me zabrinjava, a ja ću pronaći razloge zašto se to događa i kako to iskorijeniti...

Nije igrala najbolja momčad, ali Špaco bi da se i ‘standardne alternacije’ bolje dodaju i bolje krote loptu. Ono što je bilo primarno proteklih dana jest – prijateljstvo.

- Moramo stvoriti još bolji odnos s našom Hercegovinom, oni su tamo napravili fantastične uvjete, izvrsnu infrastrukturu, žele nas da im češće dolazimo i to je vrlo bitno. S užitkom ćemo njegovati prisne odnose sa Širokim Brijegom i tamo odlaziti češće nego dosad. Proširit ćemo suradnju i druženje na svim razinama, rukovodstvo, struka, igrači, na obostranu radost. Naš sadašnji boravak imao je svoju svrhu korisnu za obje momčadi – komentira nam Poklepović.

Hajduk je i dosad znao izgubiti na pripremnim utakmicama tijekom pauza, pofale ovi i oni, dođu oslabljeni primjerice u Vranjic i - izgube. Ali su zato pobjeđivali glatko Rumunje na europskoj sceni, pa sad i Anderlecht! Poraz ‘ostatka momčadi’ u Širokom Brijegu stoga je nešto sasvim uobičajeno. Danas je testiranje u Livnu.- Zove nas Troglav i rado im se odazivamo. Fale nam i dalje reprezentativci, ali i virozni Tomasov, Ahmad Sharbini, ozlijeđen je i Andrić. Krešo Ljubičić je dobio udarac u glavu, natekao je, ali liječnici kažu da nije ništa strašno i mislim da ćemo i njega jutros već imati na raspolaganju. Opet nam utakmica služi da utvrdimo slabosti, ali i dobre stvari kod pojedinaca, bitne za standardnost i standardne alternacije. Uvijek se plače kako smo tanki, a ja ne mislim tako. Bitno je raditi, vježbati i proširiti druženje s okolnim sredinama – objašnjava Poklepović.

U Livno će doći i Senijad Ibričić koji se nakon kraja reprezentativne akcije u klub sam odlučio vratiti dan ranije nego je to morao.

‘Bijeli’ s Troglavom igraju danas u 15 sati.