ŠOK U ZENICI Luxemburg pobijedio BiH i udaljio je od Eura

BiH Luxemburg
NS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici doživjela neočekivan poraz. Bolja od Zmajeva večeras je bila reprezentacija Luxemburga koja je slavila rezultatom 0:2.

Poveli su gosti već u 4. minuti susreta. 

Saničanin je dodao do Barišića, kojem Borges Sanches krade loptu i lagano pogađa pored Šehića.

BiH Luxemburg

U 13. minuti vidjeli smo dobru priliku za BiH. Ubacio je Pjanić, a Kodro glavom pucao pokraj vrata.

Pet minuta kasnije nova velika prilika za Zmajeve. Dedić je ubacio, Stevanović prebacio loptu do Kodre koji pogađa vratnicu. 

Do kraja poluvremena gosti su uspjeli "umrtviti" igru te s prednošću otići na odmor. 

BiH Luxemburg

Početkom nastavka prvi ponovno prijeti Luxemburg. Ponovno je grešku napravio Barišić, Barriero išao sam na Šehića koji spašava svoju momčad od novog pogotka u mreži.

U 53. minuti jedanaesterac za BiH. Džeko je srušen, a nakon VAR provjere sudac je pokazao na bijelu točku. Zanimljivo je da je loptu pokraj Džeke i Pjanića uzeo Hadžiahmetović koji je promašio kazneni udarac.

BiH Luxemburg

U 74. minuti novi šok za BiH. Pogriješila je obrana Zmajeva zajedno sa Šehićem, a Sinani koristi pogrešku i pogađa za salve zvižduka na Bilinom polju.

BiH Luxemburg

Navijači su u tim trenutcima s tribina tražili odlazak izbornika Faruka Hadžibegića.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, četvrti sudac pokazao je i osam minuta sudačke nadoknade, no BiH nije mogla doći ni do počasnog pogotka.

Pobjedom je Luxemburg došao do svog sedmog boda i sada je na trećem mjestu Skupine J, dok je BiH peta sa samo tri osvojena boda iz četiri utakmice.

Standings provided by Sofascore