FOTO/VIDEO   Snimka iz busa srpske reprezentacije: 'Puče staklo, glave dolje, glave dolje!'

Albanija, srbija albanija, Srbija, kamenovanje, Albanija, Srbija, kamenovanje
"Igrači su šokirani huliganskim ispadom. Srećom, nitko nije ozlijeđen", izjavio je Savo Milošević, potpredsjednik Srpskog nogometnog saveza.

Tako se incident dogodio i puno prije utakmice velikog rizika, iako je albanska policija proglasila izvanredno stanje i u Tiranu i u Elbasanu, gradu u kojem ovog četvrtka Albanija i Srbija igraju revanš nakon što je prvi ogled u Beogradu prekinut i neodigran poslije upadanja drona i scena nasilja.

Srpski mediji pišu kako su Albanci ispoštovali dogovor te da je u trenutku dolaska njihovih nogometaša doslovno svakih 10 metara bio raspoređen po jedan policajac, ali niti to nije zaustaviti huligane koji su uspjeli u svom naumu.

Povjerenik za sigurnost FSS-a Milivoj Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Elbasanu ne odigra ukoliko bude ugrožena sigurnost srpske reprezentacije

"Na jednoj dionici puta bačeno je nekoliko kamenica i slomljeno je bočno staklo iza vozača. Odmah je reagiralo naše osiguranje, kao i albanska policija, tako da smo sigurno stigli do hotela. Svi smo zabrinuti zbog incidenta", izjavio je Mirkov za RTS iz Tirane.

Treninzi reprezentacije Srbije su otkazani, a iz Tirane u Elbasan kreću nekoliko sati prije početka utakmice. FSS je o incidentu albanskih huligana u Tirani već obavijestio UEFA-u, piše B92.

Utakmica Albanija - Srbija počinje ovog četvrtka u 20:45. Dva kola prije kraja kvalifikacija u skupini I Albanija je treća na ljestvici sa 11 bodova, četiri manje od vodećeg Portugala, te jedan manje od druge Danske od koje ima i utakmicu manje, dok je Srbija sa samo jednim bodom posljednja, peta i već je odavno izgubila izglede za plasman na EURO.

Na EURO će se izravno plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od devet skupina, te najbolja trećeplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam trećeplasiranih selekcija u dodatne kvalifikacije.

gol.dnevnik.hr