SMJENA NA POČETKU GODINE Zrinjski objavio ime novog trenera, poznata sudbina i Marija Ivankovića

Željko Petrović
ADO Den Haag

Mostarski klub Zrinjski danas je službeno objavio ime novog trenera Plemića.

''HŠK Zrinjski Mostar može službeno potvrditi imenovanje Željka Petrovića novim šefom stručnog stožera prve momčadi, a 58-godišnji stručnjak i aktualni prvak danas su potpisali ugovor do 1. lipnja 2025. godine'', priopćeno je iz HŠK Zrinjski.

''Novi trener Plemića rođen je 1965. godine u Nikšiću, a nakon bogate igračke karijere ostao je živjeti u Nizozemskoj gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda. Samostalno je vodio nizozemske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II, a radio je još u Portugalu (Boavista FC), Japanu (Urawa Red Diamonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter). 

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Nizozemcima - prvo Gullitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Guusu Hiddinku s kojim je surađivao u ruskom Anžiju i najduže Dicku Advocaatu s kojim je radio u Sunderlandu, Utrechtu i Feyenoordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka. 

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u West Hamu, a posljednji angažman imao je u aktualnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom stožeru još jednog Nizozemca Patricka Kluiverta'', navode iz kluba.

''Mario Ivanković, koji je vodio Plemiće u završnici jeseni, ostaje u stručnom stožeru kao prvi asistent glavnog trenera, a paralelno će zadržati i svoju funkciju u stožeru A reprezentacije BiH, dok će Petroviću u radu pomagati još Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener vratara), Marko Čavka (kondicijski trener) i Filip Lekić (analitičar). 

Službeno predstavljanje Željka Petrovića održat će se sutra u 12 sati.    

Novom treneru Plemića i njegovom stručnom stožeru želimo puno sreće i uspjeha na klupi HŠK Zrinjski!'', poručili su iz HŠK Zrinjski.