SLUŽBENO Dino Skender novi trener NK Široki Brijeg

Dino Skender
Grega Valančić/Sportida

Dino Skender novi je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg.

''S 40-godišnjim stručnjakom iz Osijeka suradnja je dogovorena do ljeta 2025. godine, a klupu širokobrijeških Plavo-bijelih preuzet će 8. siječnja 2024. godine kada je zakazan početak priprema za proljetni dio sezone'', priopćeno je iz NK Široki Brijeg.

''Trenersku je karijeru počeo vrlo mlad u rodnom Osijeku. Maksimalno posvećen trenerskom pozivu u redovima osječkih Bijelo-plavih proveo je gotovo desetljeće i pol. U matičnom klubu vodio je sve uzrasne kategorije i školu nogometa NK Osijek.  Više od tri godine bio je glavni trener B momčadi, pa pomoćnik u stručnom stožeru prve momčadi, a zatim i glavni trener NK Osijek čiju je klupu preuzeo u ožujku 2019. godine i postao najmlađi trener koji je vodio Bijelo-plave u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Na klupi momčadi iz Gradskog vrta zadržao se nepunih pola godine. Ostvario je učinak od 10 pobjeda, pet remija i sedam poraza u 22 službene utakmice u kojima je promovirao veći broj igrača iz B momčadi u najbolji sastav Bijelo-plavih'', priopćeno je iz kluba.

''Po odlasku iz Osijeka u dva navrata vodio je NK Olimpija iz Ljubljane. U sezonama 2019./2020. i 2020./2021. ukupno je 47 puta s klupe predvodio ljubljanske Zmajčeke uz učinak od 23 pobjede, 12 remija i 12 poraza. Dolazak u Široki Brijeg njegov je treći klub u seniorskoj trenerskoj karijeri. Našem novom treneru, g. Skenderu želimo puno sreće i uspjeha na klupi širokobrijeških Plavo-bijelih'', poručili su iz NK Široki Brijeg.