SLUŽBENO Denis Ćorić predstavljen kao novi šef stručnog stožera Željezničara

Denis Ćorić
fk željezničar

Kako je i najavljeno, Željezničar je jutros potvrdio dolazak Denisa Ćorića na mjesto šefa stručnog stožera.

Ćorić je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu, priopćili su iz kluba sa Grbavice.

Denis Ćorić je rođen 10. prosinca 1977. godine u Mostaru. U igračkoj karijeri je između ostalih igrao za Široki Brijeg, Zrinjski, Brotnjo i Neretvanac.

Trenersku karijeru počinje 2011. godine u Omladinskoj školi Širokog Brijega gdje je bio pomoćni i glavni trener juniora. Potom je privremeno preuzeo prvu momčad Širokobriježana, a zatim je dvije i pol godine bio pomoćni trener u istom klubu.

Još jednom je bio privremeno rješenje na poziciji šefa struke Širokog. Uslijedio je prvi mandat u Posušju, zatim u GOŠK-u, a u protekloj sezoni je u Posušje stigao u siječnju.

Iako je radio samo jednu polusezonu, Denis Ćorić je proglašen za najboljeg trenera u sezoni 2023/2024 na manifestaciji Kristalnih 11.

Ćorić je sa juniorima Širokog Brijega osvojio dva Kupa BiH i jednu titulu prvaka, sa seniorima je također osvajač Kupa BiH, a sa GOŠK-om i Posušjem ima osvojene titule Prve lige Federacije BiH.

UEFA A licencu stekao je 2013., a UEFA Pro licencu 2015. godine. Denisu Ćoriću je njegov novi klub poželio dobrodošlicu na Grbavicu i mnogo sreće u radu.

U priopćenju se navodi i kako je FK Željezničar dosadašnjem šefu struke, Hajrudinu Đurbuzoviću, ponudio drugu funkciju u Klubu. "Još jednom se zahvaljujemo Đurbuzoviću na rezultatima u proteklom periodu", poručili su iz Želje.