SLUŽBENA ODLUKA Boysi neće moći na utakmicu u Atenu

BBB Zagreb Boysi

Dinamo je na službenim internetskim stranicama potvrdio ono što se nagađalo, prema odluci koju je donijela UEFA, "zbog sigurnosnih razloga, utakmica između grčkog AEK-a i zagrebačkog Dinama bit će organizirana bez prisustva gostujućih navijača. Odluka vrijedi za obje utakmice."

"S obzirom na odluku UEFA-e, za prvu utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka AEK - Dinamo koja je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20:45 h po hrvatskom vremenu neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače. Isto tako u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, 15. kolovoza također neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače", javili su iz Dinama.

Grci su to bili najavili

Podsjetimo, grčki mediji već su ranije pisali da će UEFA gostujućim navijačima zabraniti dolazak na utakmice koje bi 8. i 9. kolovoza u Ateni trebali igrati AEK - Dinamo i Panathinaikos - Marseille.

Naime, AEK i Marseille u trećem pretkolu LP-a čekaju pobjednike parova Dinamo - Astana (prva utakmica 4:0) i Dnjipro - Panathinaikos (1:3). S obzirom na spomenute rezultate, jasno je kako su Dinamo i PAO na korak do idućeg pretkola. To znači da bi se u samo dva dana u Ateni igrale dvije utakmice najvišeg rizika te da bi u kratko vrijeme u gradu bile ukupno čak četiri skupine ultrasa poznatih po izazivanju nereda.

Dodatni problem stvara i to što su oni međusobno povezani. Navijači Dinama i Panathinaikosa su pobratimljeni, kao i oni AEK-a i Marseillea. To gotovo jamči sukobe suprotstavljenih saveza.