'SLUČAJ LJUBUŠKI' Evo što su rekli iz FK Sarajevo o huliganskim ispadima

'SLUČAJ LJUBUŠKI' Evo što su rekli iz FK Sarajevo o huliganskim ispadima
FK Sarajevo

FK Sarajevo danas se obratio javnosti povodom nemilih scena koje su se dogodile tijekom i nakon prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigrane na stadionu Babovac u Ljubuškom.

"Na samom početku želimo se zahvaliti našim domaćinima u gradu Ljubuškom sa kojima imamo dobre poslovne odnose već deset godina. Grad Ljubuški već godinama našem Klubu pruža gostoprimstvo, bilo da se radi o pripremama Bordo kluba ili gostujućim utakmicama na području Hercegovine", navode s Koševa.

"Prema svim informacijama koje imamo na raspolaganju jasno je da incident koji se dogodio tijekom drugog poluvremena utakmice u Ljubuškom nije iniciran od strane lokalnih mladića, već od grupe koja je ciljano došla u Ljubuški kreirati sukob sa našim navijačima", ističu.

"Navijači našeg kluba tijekom prvog poluvremena uz fer i korektno navijanje pružali su podršku našem timu. Incidenti su nastali onog trenutka kada su naši navijači krenuli u obranu svoje imovine, odnosno vozila sa kojima su došli u Ljubuški, a koji su bili demolirani od strane huligana", dodaju.

"Isti ti huligani organizirali su napad na naše navijače na području grada Mostara gdje su pokušali oštetiti vozila kojima su upravljali navijači našeg kluba. Baš kao i u situaciji u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo ni jednim svojim potezom nisu vršili provokaciju bilo koga, već su imali cilj da podrže voljeni klub u Ljubuškom i nakon toga vrate se svojim kućama u Sarajevo. FK Sarajevo najoštrije osuđuje ove huliganske napade na naše navijače i želimo vjerovati da će odgovorni za napad, koji su kako i saznajemo uhićeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionirani", priopćili su s Koševa.