FOTO  Sloboda srušila Velež u Mostaru i zasjela na vrh

Velež Sloboda
Hercegovina.info

U 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Slobode pobjedili su večeras u Mostaru Velež rezultatom 0:2. Strijelci za momčad Mladena Žižovića večeras su bili Beganović (27.) i Maksimović (67.)

Igrala se 27. minuta kada je nakon kornera lopta stigla na drugu vratnicu, glavom, ju je u sredinu vratio Kurtalić, a u mrežu spremio Beganović za slavlje gostiju. 

Imali su domaći odličnu priliku za izjednačenje u 35. minuti, ali udarac Hasanovića zaustavila je vratnica.

Pokušao je dvije minute kasnije i Brandao, ali njegov udarac krajnjim naporom obranio je Bukvić.

Do drugog pogotka Sloboda stiže u nastavku utakmice. Pucao je Makimović, Kačavenda loše reagirao te se lopta preko njega nekako odbila u mrežu.

Do kraja utakmice Velež je kušavao doći do pokotka kako bi utakmici vratio neizvjesnost, no Sloboda je kontrolirano sačuvala svoju prednost.

Ovom pobjedom momčad s Tušnja došla je do svog 13 boda i prvog mjesta na ljestvici, dok je Velež sedmi s 4 osvojena boda iz pet utakmica.

U sljedećem kolu Sloboda će snage odmjeriti sa Sarajevom, dok će Velež u susjedskom derbiju igrati protiv Širokog Brijega.

FK Velež: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević, Brandao, Dario, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, Beganović A., Beganović Dž., Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Balić.

Standings provided by SofaScore LiveScore