Sloboda protiv Borca došla do prve pobjede

Nogomet Lopta
Ilustracija

Nogometaši tuzlanske Slobode u 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovoine savladali su danas na Gradskom stadionu u Banovićima Borac iz Banje Luke rezultatom 2:0 (1:0).

Prvu priliku na utakmicu imali su gosti u 4. minuti. Šut Benjamina Tarata zaustavila je prečka, a u nastavku akcije Momčilo Mrkaić je šutirao, ali je na mjestu bio golman Filip Erić. Sloboda preko Adama Vošnjaka u 15. minuti prijeti Borcu. Njegov šut sa preko 40 metara zaustavila je stativa, objavila je Fena. 

Okvir gola ponovno je pogođen u 27. minuti. Tatar je šutirao, ali je lopta pogodila u gornji dio prečke. U 30. minuti Slobodini igrači traže jedanesterac, ali pištaljka suca Luke Bilbije je ostala nijema. 

U 42. minuti veliko slavlje domaćih. Eldar Mehmedović je povukao kontranapad i odlučio da ga sam zavši. U maniru rasnog strijelca lijevom nogom je pogodio sami ugao mreže Bojana Pavlovića za vodstvo Slobode. 

Drugi dio je počeo mirnije nego prvi. Ali u 57. minuti Sloboda udvostručuje prednost. Ponovno je strijelac Mehmedović koji je uz pomoć bloka prevario Pavlovića za veliku radost Slobodinih navijača. 

U 72. minuti golman Erić je na maestralan način zaustavio pokušaj gostiju, a u 85. minuti zaustavio je šut Jove Lukića. Do kraja Borac je imao blagu terensku inicijativu, ali je Sloboda konce igre držala u svojim rukama i sasvim zasluženo stigla do prve pobjede u sezoni.