Slepičkin gol nade: Ajax pobjedom vodi Dinamo u toliko željeno proljeće

Kao potporu svom optimizmu Jurčić je isticao maksimirski susret koji su Zagrepčani doduše izgubili (0:2), ali trener Dinama tu epizodu smatra ''nesretnim slučajem''.
No, između planova i realizacije ispriječio se – Anderlecht.

Domaćoj je momčadi i bod konvenirao glede plasmana u naredni krug, ali su belgijski nogometaši igrali puno agresivnije i odlučnije od Zagrepčana čije je nade (p)održavala jedino pobjeda.

Prigodama za pogodak bila je ovo vrlo siromašna utakmica. U prvom poluvremenu zabilježeno je tek nekoliko dramatičnih scena. Pred Dinamovim vratima.

Prevrtljivost Dinamove momčadi i nepredvidivost nogometne igre očitovalo se u 57. minuti susreta. Dinamo je iskoristio prvu šansu, a uz vodstvo posve preokrenuo i tijek utakmice. Domaćim je igračima ponestalo samopouzdanja, ali i tečnosti u igri.

Stihijskim su nastojanjima pokušavali poravnati rezultat. Bez jasne organizacije igre samo su pomogli Dinamu da ostvari iznimno važnu pobjedu i produži nadu u europsko proljeće (modrima je potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Timisoare i pobjeda Ajaxa nad Anderlechtom).

 

SD