SLAVLJE U KONJICU Igman visokim rezultatom slavio protiv Željezničara

Igman i Željezničar Premijer liga BiH 2023
radio Konjic

U premijernoj utakmici elitnog ranga bh. nogometa odigranoj u Konjicu, nogometaši 'Igmana' danas su rezultatom 3:1 savladali sarajevski 'Željezničar' i tako najavili jako dobru proljetnu polusezonu, u kojoj će nastojati izboriti opstanak u Premijer ligi BiH.

Bilo je i danima uoči same utakmice jasno da će ona biti izuzetno teška za favorizirane goste, koji ove sezone nakon dužeg razdoblja odsustva love plasman na europsku scenu. Ipak, očekivalo se da 'Željezničar' potvrdi u ovom duelu kvalitet i ostvari pozitivan rezultat koji bi ga već u ranoj fazi proljeća stavio u dobru poziciju pred mečeve koji slijede.

Izostanak Semira Štilića evidentno je uzdrmao goste, koji su na početku nastojali da se nametnu, ali nakon prvih dvadesetak minuta ispitivanja snaga i pokušaja Drlje sa distance te nekoliko bezuspješnih udaraca Amoaha, ekipa Husrefa Musemića, novog trenera 'Igmana' koji je danas debitirao, nametnula se i počela dominirati, piše 'Oslobođenje'.

U 20. minuti Bender brani udarac Hrelje, a potom slijede šanse Bodula, Mahmića te zlatna prilika Hebibovića. Bodul ga je vrhunski izbacio samog na Bendera, a on je promašio iako je mogao pogoditi kako je htio.

Nisu u 'Igmanu' dugo tugovali za Hebibovićevim promašajem, jer je već u narednom napadu Mirsad Ramić nakon ubačaja Jakupovića glavom zatresao mrežu gostiju i donio veliku radost domaćim navijačima. Igrala se 34. minuta.

U nastavku meča, 'Željezničar' je bio nešto bolji tim u ranoj fazi i prijetio je, a naročito su sjajne šanse imali Krpić i Hodžić, koji su promašili. Činilo se da bi 'Željezničar' mogao doći do poravnanja, ali je rezervista Mersudin Ahmetović u 77. minuti pogodio za 2:0, i u tom je momentu djelovalo, sigurnu pobjedu 'Igmana'.

U samom finišu meča Mirko Oremuš dobiva crveni karton, a onda u 89. minuti Krpić pogađa na asistenciju Jašarevića za smanjenje zaostatka gostiju i dramu. No, već u narednom napadu 'Igman' je istrčao kontru, Duraković je oboren u kaznenom prostoru, a za konačnih 3:1 je sa bijele točke pogodio Petar Bojo.